Bilgi bankası
Bilgi Bankası: Logo Ürünleri
İstihdam Yasası APHB
Gönderen Tutku Kılınçkıran on 16 January 2014 03:17 PM

İSTİHDAM YASASI UYGULAMASI KAPSAMINDA AYLIK PRİM VE HİZMET BELGESİ RAPORLAMASI

01.08.2008 tarihinli SSK genelgesine göre istihdam yasası kapsamına giren personelin aylık prim ve hizmet belgesi ile bildirim sekli belirlenmistir.
Tebliğe göre; indirim kanunu türü olarak “14447 sayılı kanun” açıklaması getirilmistir. Bu kanundan yararlanacak personelin de; aylık prim ve hizmet belgesinde bu kanun türüne göre filtrelenerek ssk subelerine bildirilmesi gerekmektedir.

İstihdam yasası ile ilgili değisiklikler 01.07.2008 tarihinde belirlenmis olmasına rağmen aylık prim ve hizmet belgesinin raporlamasına iliskin tebliğ Ağustos ayında duyurulmustur. Đk ürünlerinde istihdam yasası uygulaması 3.06.12 sürümü ile beraber uygulanabilmektedir. Aylık Prim ve Hizmet Belgesinin raporlaması ile ilgili yeni tebliğe göre, 3.06.12 versiyonunu kullanan kullanıcılarımız yeni bir sürüme gerek kalmadan asağıdaki islem adımlarına göre raporlama yapabilirler.

Bu doğrultuda İk 3.06.12 ve sonrası sürümlerde yapılması gereken islem adımları sunlardır :

1. Ayarlar /Tip tanımları / SSK İndirim Kanunları bölümüne “4447 sayılı kanun” açıklaması ile yeni bir tip tanımları eklenmelidir.

2. Bu kanuna tabi personelin, Sicil Kartı / Bordro Bilgileri/ Đndirim Kanunu bölümünden, tip tanımlarında açılmıs olan “14447 sayılı kanun” seçilmeli ve sicil kartı kaydedilmelidir.

3. İlgili ayın aylık prim ve hizmet belgesi raporlanırken, kanundan yararlanacak personelin ayrı olarak listelenmesi için; Đndirim Kanunu filtresinde “14447 sayılı kanun” seçeneği seçilmelidir.

4. Aylık Prim ve Hizmet belgesinin e-bildirge olarak, Excel’e aktarılıp, Excel’den XML dosyaya dönüstürme islemini yapabilmek için ftp://download.logo.com.tr/Insan_Kaynaklari/guncellemeler/ altında yer alan xls2xml dosyası alınarak, programın PRG kataloğu altına kopyalanmalıdır.

(3 oy)
Bu makale yararlı
Bu makale yararlı değil

Yorumlar (0)
Yorum gönder
 
 
Tam İsim:
E-Posta:
Yorumlar:
CAPTCHA Doğrulama 
 
Lütfen resimde gördüğünüz karakterleri aşağıdaki kutucuğa girin. Bu otomatik kayıt ve form gönderilerini engellemek için gereklidir.