Bilgi bankası
Bilgi Bankası
Toplu Atama
Gönderen Tutku Kılınçkıran on 16 January 2014 05:26 PM

Toplu Atama İslemi

Toplu Atama

Çalısanlara ait Kurum-isyeri-bölüm ve birim değisiklikleri belirli filtrelere göre daha kısa zamanda ve toplu olarak “Toplu atama” islemleri ile yapılabilir.

Toplu islem sonrasında atama olusturulan sicil, kurum ve/veya isyeri değisikliği içeriyorsa Assign ve LawChg tablosuna; Kurum ve/veya isyeri değisikliği yok, bölüm ve/veya birim değisikliği var ise sadece Assign tablosuna kayıt atılır.

İlgili bölüm progamda “Sicil Yönetimi” modülünde yeralmaktdır.

Atama islemleri penceresinden girilen bilgiler sunlardır:

Geçerlilik Tarihi : Atama baslangıç tarihidir. Tarih bölümünde takvim özelliğine ulasılmaktadır.
Açıklama : İsleme ait atama satırında yeralacak açıklamasıdır. Açıklamada öndeğer olarak “Toplu atama kaydı olusturma” açıklaması yer almaktadır, kullancı bu açıklamayı değistirebilir.

1.Bölümde; (Yukarıdaki resimde kırmızı çerçeve içinde yer alan bölüm) Personelin atama isleminin yapılacağı Kurum-Bölüm-Đsyeri-Birim bilgisdir. Hangi kurumdaki personele ait değisiklik yapılacağı bilgisinin girisi zorunludur.

2.Bölümünde(Değisiklikler); Personelin ataması yapılacak(yeni) Kurum, Bölüm, İsyeri ve Birim bilgileri girilmelidir. Bu bölümde bilgi girisi zorunludur. Aksi takdirde atama islem yapılmak istendiğinde uyarı alınır.

Toplu Atama İsleminde;atama islemi yapılacak personelin kurum,bölüm,isyeri ve birim dısında kriterleri var ise  Filtre bölümü kullanılmalıdır.
İlgili bölümde tüm bilgi girisi tamamlandıktan sonra “Baslat” butonu ile islem baslatılır. Toplu atama islemi tamamlandıktan sonra isleme ait tüm detaylar Log  dosyasından takip edilebilir. Log doyasında “Toplu Atama” islemine ait detaylar yer almaktadır. Bu bilgiler “Temizle” butonu ile silinebileceği gibi yazıcıdan da çıktı olarak alınabilmektedir.

 

 

(4 oy)
Bu makale yararlı
Bu makale yararlı değil

Yorumlar (0)
Yorum gönder
 
 
Tam İsim:
E-Posta:
Yorumlar:
CAPTCHA Doğrulama 
 
Lütfen resimde gördüğünüz karakterleri aşağıdaki kutucuğa girin. Bu otomatik kayıt ve form gönderilerini engellemek için gereklidir.