Bilgi bankası
Bilgi Bankası: Logo Ürünleri
2.04.00.00 Sürüm Duyurusu
Gönderen Bilgi Bankası on 10 February 2014 12:37 PM

22 Kasım 2010 tarihinde 2.04.00.00 sürümü yayımlanmış olup sürüm içeriğine bu dökümandan ulaşabilirsiniz. Yükleme işlemlerine başlamadan önce mutlaka 3. nesil lisanslama için yükleme dökümanlarını okumanızı öneririz.

Sürüme ait uyarılar bölümünü okumanız önemle rica olunur.

Genel Uyarılar : 

• Genel Tablo Yönetimi altından daha önce oluşturulmuş ve kullanılan tablolar var ise güncelle işlemi yapınız. Genel Tablo Yönetimi tablolarının güncelleme işlemini, firma güncelleme işleminden önce yapınız.
• 1.7x.xx,1.8x.xx versiyonlarından geçişlerde “Tabloları Sürüme Göre Güncelle” işlemi yapılmalıdır.
• Firmaya ait dönemler için Veri Tabanı Araçları oluşturulmalıdır.
• Güncelleme işlemi istenirse bütün firmalar için toplu olarak başlatılabilir.
• Unity Objects ve OD kullanımı mevcut ise bu sürüme uygun araçlar update edilmelidir. 

1.88.xx.xx Versiyonuna Geçiş İçin Uyarılar : 

• 1.87.xx.xx versiyonunda muhasebe bağlantı kodlarını yeniden tanımlayıp, 1.88.xx.xx sürümüne versiyon değişimi yapacak olanların ” tabloları sürüme göre güncelleme “ işlemi öncesinde aşağıdaki queryyi tüm firmaları için ayrı ayrı çalıştırmaları gerekmektedir.

CREATE TABLE [dbo].[LG_XXX_ACCCODESTMP](
[FIRMNR] [int] NULL
) ON [PRIMARY]


1.8x.xx.xx Versiyonlarına Geçişler İçin Uyarılar : 

• 1.8x.xx versiyonuyla birlikte programda performans arttırımı sağlamak amacıyla STFICHE, PRCLIST, PAYTRANS, L_LDOCNUM, KSLINES, EMUHACC, SRVCARD, CLCARD, INVDEF, SPECODES tablolarına yeni indexler eklenmiştir. “Tabloları Sürüme Göre Güncelle” işlemi sırasında eklenecek yeni indexlerden dolayı güncelleme uzun sürebilir. Ayrıca yeni indexlerle birlikte veritabanı tarafında bu tablolarda tutulan bilgi sayılarına bağlı olarak bir büyüme olabilir.

• 1.8x.xx versiyonlarıyla birlikte yeni eklenen özelliklerden dolayı veritabanı tarafına yeni tablolar eklenmektedir. Banka kredi takibi, Kasa ve Bankada kur farkı hesaplaması ve Kasada döviz takip edilmesi gibi özelliklerle ilgili eklenen alanlara bilgi dokümanlarından bakılabilir.

• Unity 1.84.00 versiyonu ile birlikte IK-Unity personel entegrasyonunda her iki ürün için güncel versiyona geçiş gerekliliği ortadan kalkmıştır.1.84.00 versiyonundan itibaren tanımlı personel muhasebe kodları içeriğine göre entegrasyon yapılacaktır. Bu özellik IK 3.7.4. versiyonu ve sonrası için geçerli olacaktır. 

1.86.00.00 Versiyonuna Geçişler İçin Uyarılar : 

• 1.86.00.00 versiyonunda Logo-Garanti entegrasyonu ile, bankacılık işlemlerinin
Garanti Bankası hizmet sözleşmesinde yer alan yetkilendirmeye uygun olarak
gerçekleştirilmesi sağlanmıştır.Bu özelliğin çalışabilmesi için versiyon değişimlerinde Microsoft.NET Framework 2.0’ın tüm terminallerde yüklü olması gerekmektedir.Versiyon değişiminden sonra sistem İşletmeni yada program çalıştırılmak istendiğinde Microsoft.NET Framework 2.0’ın otomatik olarak yüklenmesini sağlayacak link açılacaktır. Bu linkin çalışabilmesi için terminallerde İnternet bağlantısının aktif olması gerekmektedir.Logo-Garanti Entegrasyonu kullanmayacak kullanıcıların Sistem işletmeni- Kullacılar- Eklenti Yetkilerin’den “Garanti Bankası(2009)” eklenti yetkisi kaldırılmalıdır.

 

• 1.86.00.00 versiyonu ile birlikte Connect versiyon değişimleri, kullanılan ticari paketin versiyon değişimleri ile birlikte yapılacak ve Logo Connect konfigurasyon bilgileri ticari sistem klasörüne kopyalanacaktır. Connect Hizmet sözleşmeleri güncelleneceğinden versiyon değişiminde ilgili terminalde İnternet bağlantısının aktif olması gerekmektedir.Detaylı bilgi için bu sürüme ait bilgi dokümanı incelenmelidir.

 

• 2.00 sürümü öncesindeki sürümlerden geçiş yapan kullanıcılarımızın versiyon değişimi yapmadan önce tüm ek paket ve kullanıcı arttırımları yüklenmeli sonrasında versiyon değişimleri yapılmalı.

 

2.04.00.00 Versiyonuna Geçişleri İçin Uyarılar :

  • Veritabanı mimarisinde değişiklik yapılmıştır.Yapılan düzenlemeler doğrultusunda SEQ tabloları kullanımdan kaldırılmış, tablolar identity özelliğine dönüştürülmüştür. Tabloların identıty özelliğine dönüştürülmesi işlemi  Genel tablolar için Sistem İşletmenine girişte ve Genel Tablo Yönetimi Güncellenerek, Firma tabloları içinse firmalar üzerinde tabloların sürüme göre güncellenmesi işlemiyle yapılacaktır.Firma tablolarının güncellenmesi önceki versiyon geçişlerine göre biraz daha uzun sürebilir, işlemi yarıda kesmeyiniz.
  • 2.04 versiyona geçiş işleminde IDENTITY güncelleme sırasında program haricinde eklenmiş olan INDEX ler silinebilir bu yüzden geçişten önce kullanıcılar tarafından eklenmiş olan index lerin yedeği alınarak geçiş sonrasında tekrar oluşturulmalıdır.
  • Geçiş öncesinde, veri tabanında SCHEMABINDING kullanılarak oluşturulmuş view lar var ise bu viewslar silinmelidir.
  • Identity geçişinden sonra eski sürüm programlarla Identity geçişi yapılan veritabanına bağlantı mümkün olmayacaktır. Tüm firmalar geçilmese dahi ortak tabloların yapısı değişecek ve SEQ uzantılı tablolar silinecektir. SEQ uzantılı tabloların olmaması eski sürümlerde datanın kullanılamayacak olması anlamına gelir.

 

1. KULLANICI YETKİLERİNDE KULLANICIN YETKİSİ KAPALI OLMASINA RAĞMEN BANKA FİŞLERİNDE KİLİTLE, KİLİDİ KALDIR VE TOPLU KİLİTLE YETKİLERİ DEVAMLI AÇIK GELİYOR. 

Banka fişlerinde kullanıcının yetkisi kapalı olmasına rağmen Kilitle ,Kilidi kaldır ve Toplu Kilitle yetkileri geliyordu, düzeltildi. 

2. TC kimlik NO kontrolü 
Cari hesap kartlarında girilen T.C Kimlik No bilgisinin kontrolünün yapılabilmesi sağlanmıştır.Bunun için Finans parametrelerine " T.C Kimlik No Kontrolü Yapılacak : Evet - Hayır " seçeneği eklenmiştir.Parametrenin evet olması durumunda şahıs şirketi çeki atılmış cari hesap kartlarında doğru T.C Kimlik No girilmeden kartın kaydedilmesine izin verilmeyecektir.Yine bu parametreye bağlı olarak cari hesap kartına yabancı uyruklu check box ı eklenmiştir.Yabancı uyruklu işareti atılmış olan kartlarda T.C Kimlik No kontrolü yapılmadan kart kaydedilebilecektir. 

Uyarı: Ek özellik kapsamında değerlendirilmiştir.

3.Banka Cari bakiyesi devretmiyor .

Banka kredi kartı hesaplarının devrinin yapılması , açılış fişine cari bakiyesinin yansıması sağlanmıştır.  

4.SATIŞ FATURALARI ÜZERİNDEKİ F9 BARKOD YAZ FORMUNDA,FORM İÇERİSİNDEKİ STANDART ALANLAR VE VERİ ALANLARINDAKİ ÇOĞU ALAN DEĞER GETİRMİYOR VE FATURA İLE İLGİLİ ALANLAR BULUNMUYOR.(SERİ/LOT NO,BARKOD ALANI,FATURA NO VS..)

Fatura üzerinden "Barkod Yaz" işlemi yapıldığında; "seri numarası" ve "tarih" alanlarının boş gelmesi düzeltildi.

Malzeme kartı üzerinden barkod basımında, elimizde kalan seri numaralarının basılması sağlandı.

Sipariş, İrsaliye ve Fatura üzerinden barkod basımına Varyant açıklaması, varyant kodu, varyant statüsü, varyant özel kodu, varyant yetki kodu alanları eklendi.

5.AMORTİSMAN HESAPLAMADA SIFIRA BÖLME HATASI 

Amortisman hesaplama sırasında bazı durumlarda sıfıra bölme hatası alınıyordu, düzeltildi. 

6.DEVİR SONRASINDA SATIRDA GİRİLEN MASRAF TUTARI BANKA BAKİYESİNDE GÖZÜKMÜYOR

Gelen - Gönderilen havale fişi satırlarına girilen masraf tutarının devir sonrasında hesaplamaya dahil edilerek açılış fişine ve banka hesap özetine yansıması sağlanmıştır. 

7.SKONSOL'A LOGO GRUBUNA BAĞLI OLMAYAN KULLANICI ADI İLE GİRİLDİĞİNDE "BU İŞLEM İÇİN YETKİNİZ BULUNMAMAKTADIR" MESAJI ALINIYOR. 

GOPLUS - TİGERPLUS VE TİGER ENTERPRICE setlerinde SKONSOL2 için tüm yetkileri olan bir kullanıcı menüleri açıp işlem yapmak istediğinde " Bu işlem için yetkiniz yoktur " mesajı alıyordu, düzeltildi

8.ÖNERİ KONUMUNDA GİRİLMİŞ SİPARİŞ FİŞİ ÜZERİNDEN KARŞI SİPARİŞ OLUŞTURMA İŞLEMİ YAPILABİLMELİ.

Öneri konumunda girilmiş Sipariş Fişi üzerinden Karşı Sipariş oluşturma işlemi yapılabilmesi sağlanmıştır. 

9.EK VERGİ KARTINDA TUTARA DAHİL SEÇENEĞİ TUTAR TÜRÜNDE DE ÇALIŞMALI. 

Ek vergi kartında yer alan tutara dahil seçeneğinin tutar türünde tanımlanmış ek vergiler için de çalışması sağlanmıştır. 

10.SATINALMA FATURASI OLDUĞU ZAMAN FATURA TOPLAMINI YANLIŞ GETİRİYOR.

Satınalma Faturası olduğu zaman INVCALC fonskiyonunda fatura toplamını yanlış hesaplıyordu, düzeltildi.

11.PERAKENDE SATIŞ FATURASINDA KDV ORANI 0 GİRİLDİĞİNDE INVCALC 1 E BÖLÜNEREK GETİRİYOR. 

Perakende Satış Faturasında KDV Oranı 0 olan satır girildiğinde INVCALC fonksiyonu yanlış değer getiriyordu, düzeltildi. 

12.SİPARİŞTEN ÇOKLU FATURALA YAPILDIĞINDA FATURA SAATİ İLE İRSALİYE OLUŞTURMA SAATLERİ FARKLI OLMAKTADIR .

Sipariş üzerinden çoklu faturalama yapıldığında işlem sırasında belirtilen saat bilgisinin irsaliyeye de yazılması sağlandı. 

13.ZAMANLANMIŞ GÖREVLERDEN MALİYETLENDİRME SERVİSİ ÇALIŞTIRILDIĞINDA TAMAMLANAMADI DURUMUNDA KALIYOR 

Zamanlanmış görevlerden maliyetlendirme servisi çalıştırıldığında başka kullanıcılar maliyetlendirmeyi etkileyecek bir işlem yaparlarsa zamanlanmış görev tamamlanamadı durumunda kalıyordu. Zamanlanmış görevlerden başlatılan maliyetlendirme servisinin kullanıcı işlemlerine baskın olması sağlandı, bu şekilde maliyetlendirme servisi tamamlandı durumuna gelebilmektedir.  

14.Satış ve Dağıtım

KONTROLLÜ ONAYLAMA PENCERESİNDE YAŞLANDIRILMIŞ TUTAR HESAPLAMASI DEĞİŞMELİ

Kontrollü onaylama penceresinde yaşlandırılmış tutar alanına tutar*gün değeri geliyordu, sadece tutar bilgisinin gelmesi sağlandı.

15.MMPLUS SETLERİNDE YER ALAN GOPLUS ÜRÜNÜNDE FİRMA AÇMA SAYISI 999 OLMALI. 

MMPLUS setleri içerisinde yer alan GOPLUS ürününde firma tanımlama sayısı 999 olarak düzenlenmiştir.

16.GEÇMİŞ DÖNEM AMORTİSMAN TUTARI SK DEĞERİ KADAR GİRİLEN BİR SABİT KIYMET İÇİN AYNI DÖNEMDE BİRDEN FAZLA SATIŞ İŞLEMİ YAPILIYORSA İLK SATIŞ İŞLEMİNDEN SONRAKİ SATIŞ FATURALARI MUHASEBE KODLARINDAKİ TUT 

Geçmiş dönem amortisman tutarı sabit kıymet değeri kadar girilen bir sabit kıymet için aynı dönemde birden fazla satış işlemi yapılıyorsa, ilk satış işleminden sonraki satış faturaları muhasebe kodlarındaki tutarlar yanlış hesaplanıyordu, düzeltildi. 

17.FİRMA TANIMLAMA SİHİRBAZINDA FİRMA SAYI KONTROLÜ YAPILMIYOR. 

Firma tanımlama sihirbazı ve devir.exe üzerinden firma sayısı kontrolünün yapılması sağlanmıştır.  

18.KGECICI - GCECICI - MUH BEYANNAMELERİN İÇERİKLERİNDE YATIRIM İNDİRİMİ KAPSAMINDA DEĞİŞİKLİKLER OLMUŞTUR. 

Beyanname düzenleme programında KGECICI - GCECICI - MUHTASAR beyannamelerinde yapılan güncellemeler ticari sistem tarafında da yapılmıştır.  

19.BANKA HESAPLARI TABINDA YER ALAN BANKA HESAPLARININ PARA BİRİMLERİNİNDE LİSTELENMESİ İSTENİYOR. 

Cari hesap kartında yer alan banka hesap bilgileri tabına hesabın para birimi seçeneğinin yazılabileceği bir alan eklenmiştir.Buna bağlı olarak gelen - gönderilen havale fişi satırlarında yer alan " CH Banka Şubesi - CH Banka Hesap No - IBAN " seçeneklerindeki üç nokta tıklandığında para birimlerinin bu bölümlerde de listelenebilmesi sağlanmıştır.

20.KASADAN KESİLEN HİZMET FATURALARINDA SATIR TÜRÜ ÇIKMIYOR.

Kasadan kesilen hizmet faturasında ve bankadan kesilen hizmet faturasında satır türünde hizmet seçilmek istendiğinde "Yapılacak - yapılmayacak " seçeneği çıkıyordu, düzeltildi.  

21.MAKİNADA IP DEĞİŞİKLİĞİ OLDUĞUNDA LOGO START ÇALIŞTIRILAMIYOR.

Makinada IP değişikliği olduğunda Logo Start programının çalışabilmesi sağlanmıştır.  

22.SATIŞ DAĞITIM İŞLEMLER TOPLU SİPARİŞ ONAYLAMA (TOPLU KONTROLLÜ SİPARİŞ ONAYLAMA) FİLTRELERİNE CARİ HESAP ÖZEL KODU (1~5) EKLENMELİ 

Satış Dağıtım İşlemler Toplu Sipariş Onaylama (toplu kontrollü sipariş onaylama) işlem filtrelerine cari hesap özel kodu 2, 3, 4, 5 filtreleri de eklendi.  

23.SATIŞ SİPARİŞİNE SÖZLEŞME AKTARILDIĞINDA EĞER CARİ HESAP KARTINDA SEVK ADRESİ VARSA OTOMATİK OLARAK BİR SEVK ADRESİ SİPARİŞE GELİYOR 

Satış siparişine sözleşme aktarıldığında eğer cari hesap kartında sevk adresi varsa bir sevk adresi geliyordu, sözleşmedeki sevk adresinin siparişe gelmesi sağlandı.  

24.SİPARİŞ FİŞİNDE REZERVE EVET SEÇİLİ OLDUĞU ZAMAN DATA ÜZERİNDE NEGATİF SEVİYEYE DÜŞEN MALLAR VAR MESAJI VERİP KAYDETMİYOR.

Sipariş fişinde Rezervasyon "Evet" seçildiğinde ve satırda yer alan malzeme için negatif seviye kontrolü yapılıyorsa, stokta malzeme olmasına rağmen malzemenin negatif'e düştüğü şeklinde mesaj alınmaktaydı, sorun giderildi. 

25.SATIŞ TEKLİF YÖNETİMİNDE SÖZLEŞME TOPLU OLARAK ONAYLANABİLMELİ

Teklif yönetimi sisteminde onaylama işlemine toplu onaylama özelliği eklenmiştir. Birden fazla kayıt işaretlenip onay bilgisi değiştirildiğinde seçili olan kayıtlardan uygun olan kayıtların onay bilgisi değiştirilebilmektedir. Satınalma emirleri, satınalma teklifleri, satınalma sözleşmeleri, satış teklifleri ve satış sözleşmeleri pencerelerinde toplu onay değişikliği işlemi yapılabilmektedir.  

26.CLDUE, CLVAL, CLVAL2 FONKSİYONLARINDA CARİ HESAP ÖZEL KODU 2,3,4,5 KULLANILABİLMELİ 

CLDUE, CLVAL, CLVAL2 fonksiyonlarında cari hesap özel kodu 2,3,4,5 alanlarının filtrelerde kullanılabilmesi sağlanmıştır. Özel kodlar için sırasıyla CSC, CSC2, CSC3, CSC4 ve CSC5 filtreleri kullanılabilir.

27.BİR FİRMADA İLGİLİ MALİYIL DIŞINDA SONRAKİ YILA AİT DÖNEM VARSA NAVIGATOR DA LIST FONKSİYONLARI DEĞER GETİRMİYOR. LIST OLMAYAN FONKSİYONLAR ÇALIŞIYOR. 

Bir firmada ilgili mali yıl dışında sonraki yıla ait dönem varsa Navigator da LIST fonksiyonları değer getirmiyordu, düzeltildi.  

28.FİYAT FARKI FATURASI MUHASEBELEŞTİRİLDİĞİNDE VE YAZDIRILDIĞINDA MİKTAR KISMINDA 1 YAZIYOR.

Fiyat Farkı Faturası Yaz işlemi ile yazdırıldığında ya da Muhasebeleştirme işlemi ile muhasebe fişi oluşturulduğunda miktarı 1 olarak geliyordu, düzeltildi. 

29.DAĞITIM EMRİ SATIRINDA MALZEME SEÇİMİ SONRASI BİRİM KOLONUNDA YER ALAN BİRİM BİLGİSİ ÜZERİNDEN GEÇİLDİKTEN SONRA BİRİM BİLGİSİ KOLONUNDA BİLGİ SİLİNMİŞ GİBİ GÖZÜKÜYOR.

Dağıtım Emri satırında malzeme seçimi sonrasında birim kolonlarında yer alan birim bilgisi üzerinden geçildikten sonra birim bilgisi kayboluyordu, düzeltilidi. 

30.YETKİ LİSTESİ RAPORUNDA KULLANICININ YETKİLERİ LİSTELENİRKEN ÖNCELİKLİ OLARAK KULLANICININ FİRMA YETKİSİNİN OLUP OLMADIĞI KONTROL EDİLMELİ. 

Yetki listesi raporunun öncelikle kullanıcının firma üzerindeki yetkisini kontrol ederek listeleme yapması sağlanmıştır. 

31.RAPOR ÜRETİCİDE YAPILMIŞ BİR RAPORA ALAN EKLENDİĞİNDE SONRAKİ TANIMLAR SİLİNSİN SEÇENEĞİ İŞARETLENİP YENİ EKLENEN ALANIN RAPORLARA GETİRİLMESİ SAĞLANIYOR ANCAK FİLTRE TANIMLARI KAYBOLUYOR. 

Rapor Üretici içerisinde yazılan Query değiştiriğildiğinde "Rapor Alanları Silinsin" seçeneği yanında "Filtre Tanımları Silinsin" seçeneği de eklenmiştir. Bu seçenek işaretlenmediği zaman queryde değişiklik yapılsa bile filtreler silinmemektedir.

32.FİYAT KARTLARI BROWSER'INDA DETAYLI FİLTRE ALANI 5 SEÇİMDEN FAZLASI İÇİN ÇALIŞMIYOR.

Fiyat kartları browserında ve üretim emirleri browserında detay filtre kullanımı ile ilgili çalışmalar yapılmıştır.5 ten fazla seçim yapılamaması sorunu ile tekrar girişte detay filtredeki verilerin silinmesi sorunları düzeltilmiştir. 

33. RAPOR DERLENİRKEN FİŞLERİN TARİHİ İLE BİRLİKTE SAAT'İNDE DİKKATE ALINARAK HAZIRLANMASI İSTENİYOR. 

Cari hesap ekstresinde raporlanan, 'Faturalar' ve 'Cari hesap fişleri' nde tarih ve saate göre sıralama yapılması sağlanmıştır.

34.BORÇ ALACAK TOPLAMLARI RAPORUNDA BAKİYE ARALIĞI FİLTRESİ İSTENİYOR. 

Borç - Alacak Toplamları raporuna Borç bakiye aralığı ve Alacak bakiye aralığı filtreleri eklenmiştir.  

35.CARİ HESAP KARTI VE MALZEME KARTI ÖZEL KODLARI RAPORLARA EKLENSİN. 

Cari hesap ve malzeme özel kodlarının (özel kod2,özel kod3,özel kod4,özel kod5) bazı rapor filtrelerine eklenmesi sağlanmıştır.Filtre olarak özel kodların eklendiği raporlar: 

1-Cari hesap risk durumu 

2-Cari hesap hareket dökümü 

3-Detaylı ortalama vade raporu 

4-Satış faturaları dökümü

5-Alım faturaları dökümü

6-Cari hesaplara göre verilen hizmet dağılımı

7-Cari hesaplara göre alınan hizmet dağılımı 

36.ÜRETİCİ KODU GİRİŞİ İLE SİPARİŞ VE FATURAYA SATIR EKLENİRKEN SATIŞ FİYATI BİRİM ÇEVRİMİNE GÖRE YANLIŞ HESAPLANIYOR. 

Sipariş, irsaliye ve faturaya üretici kodu kullanılarak malzeme çağrıldığında (3. birimi öndeğer olarak gelen) birim fiyatı yanlış hesaplanıyordu, doğru değeri getirmesi sağlandı.

37.DAĞITIM EMRİNE ÇAĞIRILAN SİPARİŞİN KALEMİNİN TAMAMINA ELDEKİ ÜRÜN YETMİYOR İSE DURUMUNA (REASONFORNOTSHİP) STOCKOUT ATASIN. KISMİ SEVK YAPMASIN. (BU BİR PARAMETREYE BAĞLI OLARAKTA YAPILABİLİR)

Dağıtım emrine çağırılan sipariş kaleminin tamamını karşılamaya eldeki ürün yetmiyorsa sipariş durumuna (ReasonForNotShip) stockout atanmaktadır. Cari hesap kartındaki "Parçalı Sipariş Sevkiyatı = Hayır" parametresine göre Kısmi sevk yapılıp yapılmaması sağlandı. 

38.DEVİRDEN SONRA CARİ HESAP ORTALAMA ÖDEMESİ DEĞİŞİYOR, DEVİR FİŞİNE KAYNAK FİŞ İŞLEM TARİHİ DE TAŞINMALI 

Ödeme tahsilat üzerinden cari hesap devri yapılması durumunda kaynak fişin tarihinin açılış fişine taşınması sağlanmıştır.Açılış fişinde " Devir İşlem Tarihi " kolonuna kaynak fişin tarih bilgisi yazılmaktadır.  

39.CARİ HESAP SON BAKİYE ÜZERİNDEN RD SİZ DEVİR İŞLEMİNİN CARİ HESAP BAKİYESİNİ TEK BAKİYE OLARAK DEVREDİLMESİ İÇİN ÖNCESİNDE CARİ HESAP HAREKETLERİNİN RİSK BİLGİLERİNİN BİR PARAMETRE İLE UPDATE EDİLMESİ 

Cari Hesap Devri Seçeneklerine Son Bakiye Üzerinden(Cari Hesap)(Rd'siz)(Risk takipsiz) ve Son Bakiye Üzerinden(Ticari İşlem Grubu)(Rd'siz)(Risk takipsiz) eklenmiştir. Bu seçenekler ile cari hesap hareketleri risk takipsiz olarak kabul edilip, son bakiye üzerinden devir işlemi yapılacaktır.  

40.KREDİ KARTI İŞLEMLERİNİN DEVRİ YAPILMALI. 

Firma kopyalama işlemi yapılarak kredi kartı - firma kredi kartı işlemlerinin devredilebilmesi sağlanmıştır. Cari hesap devri ödeme tahsilat üzerinden seçilerek tahsil edilmemiş kredi kartı işlemleri yeni firmaya aktarılmaktadır.  

41.MUHTASAR BEYANNAME XML DOSYASINDA BAŞLIK BİLGİSİ DEĞİŞMİŞ, MUH_13.XSD YERİNE MUH_14.XSD OLMALI 

Muhtasar beyannamedeki xml bilgileri güncellenmiştir.  

42.MUHASEBE HESAP KARTLARINDA DÖVİZ TÜRÜ SEÇİLİYOR VE HAREKETLERDE DEĞİŞTİRİLMEYECEK OLARAK BELİRTİLİYOR, MUHASEBELEŞTİRME YAPILDIĞINDA FARKLI DÖVİZ HAREKETLER KAYDEDİLEBİLİYOR.

Muhasebe hesap kartında döviz türü seçilip hareketlerde değiştirilemeyecek olarak işaretlendiğinde bu durumun sadece mahsup fişi elle eklendiğinde değil, muhasebeleştirme sırasında da kontrol edilmesi sağlandı.  

43.KULLANICININ SATIŞ FATURASINDA EKLE İŞLEMİNDE NUMARA DEĞİŞTİRME YETKİSİ YOK İSE DAĞITIM EMRİ TOPLU FATURALAMADA BELGE NO ALANINA GİRİLEN BELGE NUMARASI OLUŞAN FATURALARDA ARDIŞIK ARTMIYOR. 

KULLANICININ SATIŞ FATURASI EKLE ALTINDAKİ NUMARA DEĞİŞTİRME YETKİSİ OLMADIĞINDA, DAĞITIM EMRİ TOPLU FATURALAMADA BELGE NO ALANINA GİRİLEN BELGE NUMARASININ OLUŞAN FATURALARDA ARDIŞIK OLUŞTURULMASI SAĞLANMIŞTIR.  

44.BANKA KREDİ GERİ ÖDEMESİNDE BANKAYI TEKRAR BORÇLANDIRIYOR 

Kredi geri ödeme işlemi sonucunda oluşan faiz gideri, BSMV ve KKDF tutarlarının ilgili ticari hesabın alacağına yansıtılması sağlanmıştır.  

45.AZERİ MEVZUATINDA SABİT KIYMET KAYITLARINDA KAYIT TÜRÜ ALANI KULLANIMA AÇILSIN. 

Azeri mevzuatında sabit kıymet kayıtlarında yer alan kayıt türü alanı kullanıma açılmıştır. 

46.ÖMÜR UZATICI VE FONKSİYON ARTIRICI GİDER ATAMASI İŞLEMİ AZERİ MEVZUATINDA YAPILABİLSİN. 

Yurt Dışı (Rusya,Azeri ve Ukrayna) mevzuatlarında sabit kıymet kayıtları için ömür uzatıcı ve fonksiyon arttırıcı gider ataması özelliğinin kullanılması sağlandı.

47.SİSTEM İŞLETMENİ AZERİCE DİLİNDE ÇALIŞTIRILDIĞINDA KULLANICI YETKİLERİNDE MODÜLLER TÜRKÇE DİLİNE GÖRE EKSİK LİSTELENİYOR.

Sistem işletmeni azerice dilinde çalıştırıldığında işlem yetkileri bazı modüller için eksik listeleniyordu, düzeltildi.

48. RAPOR ÜRETİCİ RAPORLARINDA KULLANICILARIN YETKİ KODLARININ FİLTREDE KULLANILABİLMESİ İSTENİYOR. FİLTRELER ALANINDA UYGULAMA LİSTELERİNDEN SEÇİM ALANINDA SEÇİLMESİ İSTENİYOR.

Rapor üretici raporlarında kullanıcı için tanımlanmış yetki kodlarının filtrelerde kullanılması sağlanmıştır. 

49.AZERİ MEVZUATI KULLANILAN FİRMADA SABİT KIYMET KARTINDA, SABİT KIYMET BİLGİLERİ SEKMESİNDE "KULLANIM YERİ : GİDER" KUTUCUĞU GÖRÜNMÜYOR.

Azeri mevzuatı kullanılan firmalarda sabit kıymet kartındaki sabit kıymet bilgileri sekmesinde "kullanım yeri : gider" kutucuğunun kullanılabilmesi sağlandı. 

50.FİŞ İÇERİSİNDE BARKOD GİRİŞİ PENCERESİNDE DAĞITIM ŞABLONU İŞARETLENEREK TABLOLU MALZEME SINIFINA AİT ŞABLON AKTARILDIKTAN SONRA KAPAT YAPIP TEKRAR AKTARILDIĞINDA BİR ÖNCEKİ MİKTARI SİLİYOR. 

Fiş içinde Barkod Girişi penceresinde Dağıtım şablonu işaretlenerek Tablolu malzemeye ait miktarlar aktarıldıktan sonra Barkod girişi penceresi kapatılıp boş bir satıra geldikten sonra Barkod girişi penceresi tekrar açılıp başka bir dağıtım şablonu işaretlenerek aktarıldığı zaman bir önceki satırın miktarını siliyordu, düzeltildi

51.FİŞ İÇERİSİNDE BARKOD GİRİŞİ PENCERESİNDE DAĞITIM ŞABLONU İŞARETLENEREK TABLOLU MALZEMEYE AİT ŞABLON AKTARILDIĞINDA BİRİM FİYATI GETİRMİYOR TUTAR GELİYOR. 

Fiş içinde Barkod Girişi penceresinde Dağıtım Şablonu işaretlenerek Tablolu malzemeye ait şablon kullanıldığında, ilgili miktarlar ve tutar geliyor fakat fiyat bilgisi olmasına rağmen Birim Fiyat gelmiyordu, düzeltildi. 

52.FİŞ İÇERİSİNDE SATIRLARDA TÜR ALANINDA MALZEME SINIFI SEÇTİKTEN SONRA MALZEME SINIFI YAZIP F10 TUŞU İLE BROWSERA ULAŞIP SAĞ KLİK YAPILDIĞINDA BAŞKA MALZEME SINIFINA GİDİYOR. 

Fiş satırlarında Tür alanında Malzeme Sınıfı seçilip malzeme kodu yazıldıktan sonra F10 tuşu ile malzeme sınıfları penceresine ulaşılarak ilgili malzeme sınıfı üzerinde sağ klik yapıldığına başka malzeme sınıfına gidiyordu, düzeltildi. 

53.FİŞ İÇERİSİNDE BARKOD GİRİŞİ İŞLEMİNDE DAĞITIM ŞABLONU İŞARETLENDİĞİ ZAMAN MİKTAR ALANINI DİKKATE ALMIYOR. BARKOD GİRİŞİNDEKİ MİKTAR BİLGİSİNİ DİKKATE ALMALI. 

Fİş içerisinde Barkod Girişi işleminde, Dağıtım Şablonu işaretlendiği zaman Barkod Girişi penceresindeki miktarı dikkate almıyordu, düzeltildi.  

54.SATIRLARINDA FARKLI AMBAR BİLGİLERİ OLAN SİPARİŞ FİŞİ SEVK EDİLDİĞİNDE İRSALİYE SATIRLARINDA AMBAR BİLGİLERİ BAŞLIKTAKİ AMBARLA AYNI GELİYOR.

Sipariş fişindeki ambar bilgisi ile satırlardaki ambar bilgisi farklı girildikten sonra Sipariş üzerinden SEVKET yada FATURALA işlemi yapıldığı zaman fişin satırındaki ambarları fiş başlığındaki ambar olarak değişiyordu, düzeltildi. 

55.BANKADA KARŞILIKSIZ ÇIKAN ÇEK PORTFÖYDEN TAHSİL EDİLEBİLİYOR. 

Bankada karşılıksız çıkan bir çekin portföye iade edilmesinden sonra portföyde tahsil işlemine tabi tutulabilmesi sağlanmıştır.  

56.OTOMATİK KAYIT EKLE DEVREDE FATURAYA DEĞİŞTİR İLE GİRİP TUTAR DEĞİŞİKLİĞİ YAPTIĞIMIZDA VE KAYDETTİĞİMİZDE BROWSERA DEĞİŞİKLİK YANSIMIYOR. 

Otomatik kayıt ekleme özelliği devrede iken eklenmiş bir faturaya değiştir ile girilip birim fiyat değiştirildiğinde browserda tutar güncellenmiyordu, düzeltildi.  

57.KARŞILANDI STATÜSÜNDEKİ TALEP FİŞLERİ DEĞİŞTİRİLECEK OLMASINA RAĞMEN SATIR AÇIKLAMASINI DEĞİŞTİRMEYE İZİN VERMİYOR.

Karşılandı statüsündeki talep fişleri değiştirilecek parametresinin seçili olması durumunda satır açıklamasının değiştirilebilmesi sağlanmıştır. 

58.EMANET MALZEMELERİN MALZEME MİKTARINI VE MUHASEBEYİ ETKİLEMEYECEK ŞEKİLDE DEVRİ OLMALI 

Emanet malzemelerin devredilmesi sağlanmıştır. Emanet irsaliyeler ve emanet faturalar ilgili browser filtrelerinden "Emanet devrinden gelen irsaliyeler/faturalar gösterilsin : evet - hayır" parametresine bağlı olarak gösterilir. 

-Emanet devrinde ilgili irsaliye/fatura öneri durumunda oluşturulur.

-Emanet devir ile oluşan irsaliye ve faturalar değiştirilemez. 

-Emanet devir ile oluşan irsaliye ve faturalar iptal edilemez. 

-Emanet devir ile oluşan irsaliye ve faturalar statüsü değiştirilemez. 

-Emanet devir ile oluşturulan irsaliye ve faturalar muhasebeleştirilemez. 

*Emanet devir ile oluşlan fatura ve irsaliyeler aşagıdaki uyarı dahilinde silinebilir. 

Devir ile oluşturulmuş emanet fatura/irsaliye çıkarılacaktır.  

59.ZAMANLANMIŞ GÖREVLERDE TOPLU SİPARİŞ ONAYLAMA (KONTROLLÜ SİPARİŞ ONAYLAMA) İŞLEMİ İÇİN DAİMA DEVAM EDEN BİR ZAMANLANMIŞ GÖREV TANIMLANABİLMELİ 

Zamanlanmış görevlere sürekli çalışma özelliği eklendi. Tekrarlanma bilgisi "bir kez çalıştırılacak" haricindeki seçeneklerde "tekrarlama geçerliliği" kısmına "sürekli" kutucuğu eklenmiştir. Sürekli kutucuğu işaretlendiğinde belirtilen tekrarlanma durumuna göre zamanlanmış görev sürekli tekrarlanmaya devam etmektedir. Her tekrarlama sırasında yeni bir görev oluşmakta ve bekliyor durumuna gelmektedir, bir önceki görev tamamlandı durumuna geçmektedir. Her tekrar yeni bir görev satırı oluşturmaktadır. 

60.MALZEME KARTLARINDAKİ BİRİMLER TABINDA ALT BİRİMLERDE ÇEVRİM TERS YAPILDIĞINDA ÇOK BİRİMLİ MALZEME DURUM RAPORUNDA BÜTÜN BİRİMLER İÇİN AYNI MİKTARLAR GELİYOR. 

Malzeme kartındaki birim çevirimleri ters yapıldığında çok birimli malzeme ambar durum raporu hatalı listeleniyordu, düzeltildi. 

61.SATIŞ FAALİYETLERİ(M) PENCERESİNDE İKEN SATIŞ, TEKLİF, SÖZLEŞME TABLARI (SEKMELERİ) ARASINDA GEÇİŞTE YAVAŞLIK, PERFORMANS SORUNU 

Satış faaliyetleri(m) penceresindeyken satış, teklif ve sözleşme sekmeleri arasındaki geçişte performans iyileştirmesi yapıldı.  

62.İHRACAT OPERASYON FİŞ BROWSERINDA TOPLU MUHASEBELEŞTİRMEDE "MUHASEBE FİŞİ TARİH ATAMASI :MUHASEBELEŞEN FİŞİN İNTAÇ TARİHİ ATANACAK" SEÇİLDİĞİNDE "BAŞKA KULLANICLAR MUHASEBELEŞTİRME İŞLEMİ YAPIYOR" ME 

İntaç tarihleri aynı olan ihracat operasyon fişleri, 'Muhasebe Fişi Tarihi Ataması = Fişin İntaç Tarihi Atanacak' seçilerek toplu muhasebeleştirme işlemi yapılmak istendiğinde "Başka kullanıcılar muhasebeleştirme işlemi yapıyor" mesajı alınıyordu, düzeltildi. 

63.CARİ HS.EKSTRESİ RAPORUNDA İ.D.BAKİYESİ ALANI YOK. ALT TOPLAMDA İ.D.TUTARI ALANININ TOPLAMINI ALARAK YAPILDIĞINDA BİRDEN FAZLA CARİ HS.FİLTRELEDİĞİNDE TÜM CARİLERİN BAKİYELERİ TOPLAMI GELİYOR. 

Cari hesap ekstresi raporuna "İşlem Dövizi Bakiye" alanı eklenmiştir. Bu alan kullanılarak cari hesap ekstresinde cari hesabın işlem dövizli bakiye bilgisi görülebilir. İşlem dövizli bakiye alanı rapor filtrelerinden tek bir işlem dövizi döviz türü seçili olduğunda değer getirecektir, birden fazla döviz türü aynı anda seçili ise işlem dövizi bakiye alanı bilgi getirmeyecektir.

64.ÖDEME TAHSİLAT ÜZERİNDEN DEVİR YAPILDIĞINDA AÇILIŞ FİŞ SATIRLARINA HAREKETE AİT SATIŞ ELEMAN KODLARI GETİRİLEBİLMELİ. 

Ödeme tahsilat üzerinden devir yapıldığında açılış fiş satırlarına ve borç takip penceresine satış elemanı kodu bilgisinin gelmesi sağlanmıştır.  

65.DEVİR İLE KARŞILIKSIZ GİRİLEN ÇEK PORTFOYDE TAHSİL EDİLDİĞİNDE ÇEK SENET KARTLARI PENCERESİNDE PORTFOYDE KARŞILIKSIZ OLARAK GÖRÜNÜYOR. 

Devir ile karşılıksız durumunda girilen çek portföyde tahsil edildiğinde çek-senet kartlarında durumu portföyde karşılıksız olarak listeleniyordu, düzeltildi.  

66.YETKİ KODLARI VE İŞLEM YETKİLERİ İLE KISITLANMIŞ BİR KULLANICI BORÇ/ALACAK DURUM RAPORUNU HATALI ALIYOR. 

Cari hesap kartlarına tanımlanmış olan kart yetki kodlarının, Borç/Alacak Durum Raporu'nda kullanılması sağlandı.  

67.İŞLEM DÖVİZLİ SİPARİŞ FİŞİNDE İŞLEM DÖVİZİ TOPLAMI, FATURA İÇİNDE SİPARİŞİ AKTAR İLE AKTARILDIĞINDA KURUŞTA YUVARLAMA YAPIYOR. 

İşlem dövizli sipariş fişi faturaya aktarıldığında işlem dövizi tutarında yuvarlama yapılıyordu, düzeltildi. 

68.65000'den fazla satırı olan raporlar Excel'e aktarıldığında 65000 satırdan fazlası gelmiyor. 

Excele rapor alındığında Office 2007 ve üzeri sürümlerde yeni bir excel dosyası açmadan 65.000 satırlık sheetler yaratarak tek bir excel dosyası oluşturulup kaydedilmesi sağlanmıştır.  

69.DEVİR İLE CARİ HESAP KUR FARKI FİŞ VE AÇILIŞ BAKİYESİ GELDİ İSE KUR FARKI FİŞİ AÇILIŞ FİŞİNDEN SONRA OLSUN VE CARİ HESAP HAREKETLERİNDE KUR FARKI FİŞİ DIŞINDA HAREKET YOKSA KUR FARKI HESAPLAMASIN. 

Devir ile cari hesap kur farkı fişi ve açılış bakiyesi geldiğinde kur farkı fişinin açılış fişinden sonra listelenmesi sağlandı. Ayrıca cari hesap hareketlerinde kur farkı fişi dışında hareket yoksa kur farkı hesaplanmaması sağlanmıştır.  

70.KAMPANYA SONUCU OLUŞAN SATIRDA KAMPANYANIN SATIR AÇIKLAMASI GÖRÜLEBİLSİN. 

Kampanya sonucu oluşan fiş satırında, uygulanan kampanyanın satır açıklamasının fiş satır açıklaması bölümünde listelenmesi sağlanmıştır.  

71.KREDİLERE DEĞİŞTİR İLE GİRİLDİĞİNDE GERİ ÖDEME HAREKETLERİNİ ETKİLMEYECEK ALANLAR İÇİN KREDİ ÖDEMELERİ EKRANI DEĞİŞTİRİLMESİN. 

Taksit geri ödemesi yapılmış kredi tanımlarının değiştirilmemesi sağlanmıştır.  

72.ROTATİF KREDİ FAİZ HESAPLAMASI YAPILAMIYOR. 

Rotatif Kredi / Kredi Taksitleri penceresine 3'er aylık dönemler için faiz hesaplamasının yapılacağı Rotatif Kredi Faiz hesaplama özelliği eklenmiştir. 

73.SERİ NUMARASI TAKİBİ YAPILAN MALZEMEDE AMBAR GİŞİ İLE MALZEME MİKTARLARI BAŞKA AMBARA TRANSFER EDİLDİĞİNDE MALZEME KARTI-SERİ/LOT BİLGİLERİ PENCERESİNDE MİKTARLAR YANLIŞ GELİYOR. 

Seri takibi yapılan malzemenin, ambar transfer fişi ile başka bir ambara aktarılması durumunda malzeme kartı seri -lot bilgileri penceresinde kalan miktarların doğru listelenmesi sağlanmıştır.

74.SATIŞ İRSALİYESİNDE İŞLEM DÖVİZLİ GİRİŞLERDE , TARİH DEĞİŞİKLİĞİNDE DÖVİZ TUTARI BOZULUYOR

İrsaliye fatura aktarımı sonrasında tarih değişikliği yapıldığında işlem dövizi tutarı bozuluyordu, düzeltildi. Bu kapsamda parametrelere " Tarih değişikliğinde işlem dövizi : Kuru güncellenecek - Güncellenmeyecek " parametresi eklenmiştir.  

75.FAKS İLE MUTABAKAT MEKTUBU GÖNDERİMİ YAPILDIĞINDA HAZIRLANMIŞ FORM TASARIMINA GÖRE GİTMİYOR. 

Faks ile mutabakat mektubu gönderiminde hazırlanmış form tasarımının kullanılabilmesi sağlanmıştır.Form tasarımına eklenen .bmp uzantılı resimlerin görünmesi için gönderilen .rtf uzantılı dosya WordPad ile açılmalıdır. 

76.İD OLARAK GİRİLEN SİPARİŞ İD TUTARI SABİT KALACAK ŞEKİLDE FATURAYA AKTARILAMIYOR. 

GOPLUS setine işlem dövizi için ilgili tarih değişikliğinde kur güncellemesi ile ilgili parametreler eklenmiştir.  

77.ATINALMA SİPARİŞ FİŞİYLE HİZMET SİPARİŞİ GİRİLİP ALINAN HİZMET FATURASI İLE BİR KISMI FATURALANDIRILDIĞINDA SİPARİŞ FİŞİNDE BEKLEYEN MİKTARI ARTIRIYOR. 

Hizmet satırı girilerek kaydedilmiş bir sipariş fişi, hizmet faturası içerisine sipariş fişi aktar seçeneği ile aktarılarak miktar bilgisi değiştirildiğinde sipariş fişinde yer alan bekleyen miktar kolonu hatalı listeleme yapıyordu, düzeltildi.  

78.BANKA HESAP EKSTRESİNDE MASRAFLAR GELSİN.

Banka hesap ekstresinde, banka fişinde girilen masraf tutarının listelenmesi sağlanmıştır.  

79.TALEP İLE OLUŞTURULMUŞ AMBAR FİŞİNDE KOPYALAMADA TALEP BAĞLANTILARINDA SORUN

Talep ile oluşturulmuş ambar fişlerinde kopyalama yapıldığında, talep bağlantıları kopyalanan yeni fişe aktarılıyor ve kaynak fişteki talep bağlantısı kopuyordu, düzeltildi. 

80.TALEP HAREKETLERİ RAPORUNDA YAPILAN RAPOR TASARIMI TALEP KARŞILAMA RAPORUNDA DA YER ALIYOR. HERHANGİ BİRİNDE YAPILAN DÜZELTME HER DİĞER TANIMIDA ETKİLİYOR. 

Talep hareketleri raporunda yapılan rapor tasarımı talep karşılama raporları tasarımları arasında gözüküyordu, düzeltildi.  

81.AMBAR MALİYET GRUBU AYNI OLAN AMBARLAR ARASI TRANSFER SONRASI MALİYET DAĞITIM FİŞİ İLE MİKTARA GÖRE MALİYET DAĞITIMI YAPILIYOR. ÖZET MALİYET VE ENVANTER RAPORUNDA MASRAF DAĞITILMAMIŞ TUTAR LİSTELENİYOR

Ambar maliyet grubu aynı olan ambarlar arası yapılan ambar transfer fişlerine maliyet dağıtımı yapılması engellenmiştir. Bu tür hareketler maliyetlendirme sisteminde hesaplama sorunlarına yol açtığından kullanımı kaldırılmıştır. 

82.SATIŞ FATURASINDA MALZEMEYE UYGULANAN SATIR İNDİRİMİ FATURA BASIMINDA KARMA KOLİ SATIRINA YAZIYOR.

Faturada girilen indirim satırları form basımında karma koli satırında listeleniyordu, düzeltildi.  

83.STOK DEVİR FİŞİNDE RAPORLAMA DÖVİZİ SEÇİLEREK DÖVİZLİ BİRİM FİYAT GİRİLDİĞİNDE SİLİNİYOR. 

Döviz tablosunda mali yıl başındaki kur yokken girilen malzeme devir fişi sonra değiştirilerek raporlama döviz kuru girildiğinde RD birim fiyat ve tutar hesaplanmıyordu. Malzeme devir fişine daha sonradan da RD bilgilerinin girilebilmesi sağlandı. 

84.CARİ HESAPLARA GÖRE SATIŞ DAĞILIMI RAPORUNDA TOPLAM ALANI MEVCUT DEĞİL? 

Cari Hesaplara Göre Satış Dağılım Raporu Malzemelere Göre Filtresi ile alındığı zaman malzeme bazında ara toplam bilgisini getirmiyordu, düzeltildi.

85.SATIŞ KDV RAPORUNDA AMBAR FİLTRESİ ÇALIŞMIYOR? 

Satış KDV raporunda ambar filtresi hatalı listeleme yapıyordu, düzeltildi.

86.MALZEME KARTLARI BROWSER INA GİRİLDİĞİ ZAMAN KULLANICININ AMBAR YETKİLERİNİ DİKKATE ALMIYOR.

Malzeme kartları browser penceresi açıldığında kullanıcının yetkisi olan ambarlar dikkate alınarak miktarların listelenmesi sağlanmıştır. 

Aynı şekilde muhasebe hesap kart browserında işyeri yetkisinin dikkate alınarak bakiye getirilmesi sağlanmıştır  

87.MAMUL ÜZERİNDE F9 OTOMATİK ÜRETİM FİŞİ OLUŞTURMA İŞLEMİNDE MİKTAR ALANINA ONDALIKLI RAKAM GİRİLEMİYOR.

Mamul kartı üzerinde F9 menüsünden otomatik üretim emri oluşturma işleminde miktar alanına ondalıklı sayı girilebilmesi sağlandı.  

88.DEVİR ÇEK GİRİŞİNDE ÇEKİN BANKA BİLGİLERİ DOLDURULDUKTAN SONRA ÇEKİN DURUMU TAHSİLE VERİLDİ OLARAK İŞARETLENİP BANKA HESAP BİLGİSİ SEÇİLDİĞİNDE ÇEK İÇİN GİRİLMİŞ BANKA BİLGİLERİ YERİNE SEÇİLEN BANKA H 

Devir çek girişinde çekin banka bilgileri doldurulduktan sonra çekin durumu tahsile verildi olarak işaretlenip banka hesap bilgisi seçildiğinde çek için girilmiş banka bilgileri yerine seçilen banka hesabının şube kodu bilgileri geliyordu, düzeltildi.  

89.TEMİNATSIZ KREDİ BİLGİLERİ DEVİRDE KREDİ HESABINA YANSIMIYOR. 

Devir işlemiyle teminatsız kredinin banka tarafındaki durumunun açılış fişiyle yeni döneme aktarılması sağlanmıştır.  

90.FİRMA KOPYALAMA YAPILDIĞINDA, TABLO RAPORLARI İÇERİSİNDE YAPILAN TASARIMLAR YENİ FİRMAYA AKTARILMIYOR. 

Firma Kopyalama yapıldığında Tablo raporları içerisinde kaydedilmiş olan tasarımlar yeni firmaya kopyalanmıyordu, düzeltildi.  

91.FİRMA KOPYALAMA YAPILDIĞINDA YENİ EKLENEN FİRMA İÇİN TANIMLI ALANLAR SEÇİLİ OLMALI 

Firma Kopyalama işlemi yapıldığı zaman Tanımlı ve Zorunlu alanlar için firma numarası seçili gelmiyordu, düzeltildi.  

92.ÖN ÖDEMELİ SİPARİŞ DEVİR YAPILDIKTAN SONRA ÖDEMESİZ OLARAK GELİYOR ANCAK FATURASI BİR ÖNCEKİ YILDAN KESİLMEMİŞ DURUMDA. 

Ödemeli sipariş fişlerinin devir sonrasında ödemeli olarak aktarımının yapılması sağlanmıştır.Aktarılan ödemeli siparişin değiştirilmemesi sağlandığı gibi silinmesi durumunda devirden geldiği uyarısı verilecektir.Böyle bir durumda bakiyede tutarsızlık olmaması açısından açılış fişinden manuel olarak sipariş satırının silinmesi gerekmektedir.  

93.FARKLI VERİTABANI KULLANILAN FİRMA İÇİN MALZEME KARTINDA ARAYÜZ UYARLAMA İLE EK ALAN EKLENMİŞSE DEVİR SONRASINDA KAYITLI BİLGİLER AKTARILMIYOR 

Malzeme kartında standart arayüz uyarlama ile eklenen tanımlı alanların ve içerisine girilen bilgilerin farklı veritabanı kullanan firmaya devir sonrasında da aktarılabilmesi sağlandı.  

94.FİRMA KOPYALA İŞLEMİ SONRASI YENİ OLUŞAN FİRMANIN KAYIT NUMARALAMA ŞABLONUNDA ESKİ FİRMANIN KAYIT NUMARALAMA ŞABLONUNA GÖRE OLUŞUYOR BUNUN YENİ FİRMANIN DÖNEM BİLGİSİNE GÖRE SIFIR OLARAK OLUŞMASI İSTE 

Firma kopyalama yapıldığı zaman; yeni firma kayıt numara şablonlarında yeni dönem tarihinin dikkate alınması ve numaratörün sıfırlanması sağlanmıştır. 

95.FDA İLE FARKLI DATABASE DEKİ FİRMADAN MASTER DATABASE DEKİ FİRMAYA KART VE HARAKETLER GÖNDERİLMEYE ÇALIŞILDIĞINDA TABLO HATALARI ALINIYOR. 

FDA Üzerinden aktarım yapılırken, farklı database kullanılarak oluşturulan firmadan master database üzerindeki firmaya hareket ve kartlar aktarılmaya çalışıldığında hatalar alınmaktaydı 2.04.00 versiyonda sorun düzeltildi. 

96.LOT/SERİ ENVANTER RAPORUNDA, AMBAR TRANSFERİ İLE GİRİŞ YAPILAN AMBARDA MALİYET DEĞERİ YANLIŞ LİSTELENİYOR. 

Seri/Lot Envanter raporunda ambar fişi ile çıkılan miktara ait tutar bilgisi hatalı listeleniyordu, düzeltildi. 

97.EXCEL DEN FİYAT KARTI AKTARIMINDA KDV VE İŞYERİ BİLGİLERİ DE AKTARILABİLSİN 

Excel'den fiyat kartı aktarımında KDV'nin dahil-hariç bilgisi ile işyeri bilgisinin de aktarılabilmesi sağlandı. 

98.SMM İÇİN TANIMLANAN MUHASEBE BAĞLANTI KODLARI SMM MUHASEBE KODLARINA GELMİYOR.

Muhasebe bağlantı kodlarından satılan malın maliyeti muhasebe kodlarının otomatik olarak atanması sağlanmıştır. 

99.SATIŞ FATURASINI BASTIRIRKEN SATIŞ FATURASI İÇERİSİNDE GİRİLEN ÇIKIŞ İZLEME NUMARASI ALANINI YANLIŞ DEĞER GETİRİYOR

Fatura formunda çıkış izleme kodu yazdırılmak istendiğinde boş basılıyor ya da hatalı değeri getiriyordu, çıkış izleme kodunun doğru değerlerle basılabilmesi sağlandı.  

100.DEVİR OLARAK GİRİLEN ÇEKLERİN DÖVİZ BİLGİLERİ DEĞİŞTİRİLEBİLSİN 

Devir olarak girilen çek yada senedin döviz bilgisinin değiştirilmesi sağlanmıştır.

101.PROJE KODUNA GÖRE CARİ HESAP DEVRİ İSTENMEKTEDİR. 

Proje kodu bazında cari hesap devri yapılabilmesi sağlanmıştır. 

102.FİRMADAN YENİ FİRMAYA KOPYALAMADA SABİT KIYMET DEVRİ, MALZEME DEVRİNDEN BAĞIMSIZ YAPILABİLSİN

Devir.Exe ile Firma Kopyalama işlemi sırasında "Firma Sabit Kıymet Kartları da Kopyalanacaktır" mesajı eklenmiştir. Bu mesaja Vazgeç denildiğinde hedef firmaya sabit kıymet kartları, sabit kıymet kayıtları ve hareketleri kopyalanmayacaktır. Hedef firmaya daha sonra sabit kıymet kartları, sabit kıymet kayıtları ve hareketleri Xml ile aktarılabilir.  

103.ONAYLAMA İŞLEMİ SONRASI DEVİR ÇEK SENET KARTLARINA AİT İŞLEMLERİNDE YAPILAMAMASI İSTENİYOR 

Çek Senet bordroları onaylandığında devir çek senet eklenmesi/çıkartılması işlemi engellenmiştir.  

104.TAKSİT HAREKETLERİ DEVRİ YAPILMALI 

Taksit hareketlerinin devredilebilmesi sağlanmıştır. Taksit hareketleri devri sadece ödeme tahsilat üzerinden devir yapıldığında gerçekleşecektir.  

105.VARDİYA TANIMINDAKİ MALİYET KATSAYISI ALANI SATIRA TAŞINSIN

Vardiya tanımındaki maliyet katsayısı satıra taşınmıştır. Bu özelliğin kullanılabilmesi için Kaynak Yönetimi Ana Kayıtlar Çalışan Maliyeti kısmından çalışanların saatlik maliyetlerinin girilmesi gereklidir. 

Uygulamayı örnekle anlatırsak, saatlik maliyeti 10 TL girilen bir çalışan için vardiya tanımında 09:00 - 18:00 saatleri için maliyet katsayısı 1 iken, 19:00 - 24:00 saatleri arasında maliyet katsayısı 2 olarak giriliyor.

Bu durumda üretim emrinde gerçekleşen maliyetler kısmında işçilik maliyeti ilk vardiya dilimi için 10TL / saat olarak hesaplanırken, aynı çalışan ikinci vardiya dilimindeki çalışmalarında işçilik maliyeti 20TL/ saat olarak hesaplanmaktadır. 

Not : Bu özellik, Tiger Enterprise kullanan, 22 kasım 2010 tarihinde LEM sahibi müşteriler tarafından kullanılabilecektir.  

106.TIGER2 HIZLI ÜRETİM FİŞİNDE GO ÜRÜNÜNDE OLAN "YARI MAMULLER:ÜRETİLMEYECEK/ÜRETİLECEK/ÜRETİLECEK(STOKTA OLMAYAN MİKTARLAR)" KISMI YOK 

Tiger Plus ve Tiger Enterprise ürünlerinde hızlı üretim fişleri içerinde bulunan "Yarı Mamuller : Üretilmeyecek / Üretilecek / Üretilecek(Stokta Olmayan Miktar)" seçeneğinin kullanılabilmesi sağlanmıştır. 

107.DEVİR OLAN ÇEK KARTINA BİR ÖNCEKİ YILDAN DOKUMAN BAĞLI İSE YENİ YILA DEVİR OLAN ÇEKE BAĞLANAN DOKUMANDA AKTARILMALI 

Bir önceki yıldan deviredilen çeklerde, çek girişinde bağlanmış olan dökümana ulaşılabilmesi sağlanmıştır.

 

 

 

(3 oy)
Bu makale yararlı
Bu makale yararlı değil

Yorumlar (0)
Yorum gönder
 
 
Tam İsim:
E-Posta:
Yorumlar:
CAPTCHA Doğrulama 
 
Lütfen resimde gördüğünüz karakterleri aşağıdaki kutucuğa girin. Bu otomatik kayıt ve form gönderilerini engellemek için gereklidir.