Bilgi bankası
Bilgi Bankası: Logo Ürünleri
2.13.00.01 ERP Ara Sürüm Duyurusu
Gönderen Bilgi Bankası on 10 February 2014 01:32 PM
6 Haziran 2012 tarihi itibari ile ERP ürünleri için 2.13.00.01 ara sürümü kullanıma sunulmuştur. Bu ara sürümde yapılan düzeltme ve geliştirmeler aşağıda yeralmakta olup ara sürüm dosyalarına ftp://download.logo.com.tr adresinden ve bu dokümanda belirtilen bağlantılardan erişebilirsiniz.
2.13.00.01 sürümünde bazı altyapı düzenlemeleri yapıldığından, sürümü kullanıma almadan önce verilerin yedeğinin alınmasını ve müşterileriniz için önemli olduğunu düşündüğünüz işlemleri geçiş öncesinde test etmenizi tavsiye ederiz.
Sürüme ait uyarılar bölümünü okumanız önemle rica olunur.
Yükleme işlemlerine başlamadan önce mutlaka 3. nesil lisanslama için yükleme dökümanlarını okumanızı öneririz.
 
 
Genel Uyarılar : 

• Genel Tablo Yönetimi altından daha önce oluşturulmuş ve kullanılan tablolar var ise güncelle işlemi yapınız. Genel Tablo Yönetimi tablolarının güncelleme işlemini, firma güncelleme işleminden önce yapınız.
• 1.7x.xx,1.8x.xx versiyonlarından geçişlerde “Tabloları Sürüme Göre Güncelle” işlemi yapılmalıdır.
• Firmaya ait dönemler için Veri Tabanı Araçları oluşturulmalıdır.
• Güncelleme işlemi istenirse bütün firmalar için toplu olarak başlatılabilir.
• Unity Objects ve OD kullanımı mevcut ise bu sürüme uygun araçlar update edilmelidir. 

1.88.xx.xx Versiyonuna Geçiş İçin Uyarılar : 

• 1.87.xx.xx versiyonunda muhasebe bağlantı kodlarını yeniden tanımlayıp, 1.88.xx.xx sürümüne versiyon değişimi yapacak olanların ” tabloları sürüme göre güncelleme “ işlemi öncesinde aşağıdaki queryyi tüm firmaları için ayrı ayrı çalıştırmaları gerekmektedir.

CREATE TABLE [dbo].[LG_XXX_ACCCODESTMP](
[FIRMNR] [int] NULL
) ON [PRIMARY]


1.8x.xx.xx Versiyonlarına Geçişler İçin Uyarılar : 

• 1.8x.xx versiyonuyla birlikte programda performans arttırımı sağlamak amacıyla STFICHE, PRCLIST, PAYTRANS, L_LDOCNUM, KSLINES, EMUHACC, SRVCARD, CLCARD, INVDEF, SPECODES tablolarına yeni indexler eklenmiştir. “Tabloları Sürüme Göre Güncelle” işlemi sırasında eklenecek yeni indexlerden dolayı güncelleme uzun sürebilir. Ayrıca yeni indexlerle birlikte veritabanı tarafında bu tablolarda tutulan bilgi sayılarına bağlı olarak bir büyüme olabilir.

• 1.8x.xx versiyonlarıyla birlikte yeni eklenen özelliklerden dolayı veritabanı tarafına yeni tablolar eklenmektedir. Banka kredi takibi, Kasa ve Bankada kur farkı hesaplaması ve Kasada döviz takip edilmesi gibi özelliklerle ilgili eklenen alanlara bilgi dokümanlarından bakılabilir.

• Unity 1.84.00 versiyonu ile birlikte IK-Unity personel entegrasyonunda her iki ürün için güncel versiyona geçiş gerekliliği ortadan kalkmıştır.1.84.00 versiyonundan itibaren tanımlı personel muhasebe kodları içeriğine göre entegrasyon yapılacaktır. Bu özellik IK 3.7.4. versiyonu ve sonrası için geçerli olacaktır. 

1.86.00.00 Versiyonuna Geçişler İçin Uyarılar : 

• 1.86.00.00 versiyonunda Logo-Garanti entegrasyonu ile, bankacılık işlemlerinin
Garanti Bankası hizmet sözleşmesinde yer alan yetkilendirmeye uygun olarak
gerçekleştirilmesi sağlanmıştır.Bu özelliğin çalışabilmesi için versiyon değişimlerinde Microsoft.NET Framework 2.0’ın tüm terminallerde yüklü olması gerekmektedir.Versiyon değişiminden sonra sistem İşletmeni yada program çalıştırılmak istendiğinde Microsoft.NET Framework 2.0’ın otomatik olarak yüklenmesini sağlayacak link açılacaktır. Bu linkin çalışabilmesi için terminallerde İnternet bağlantısının aktif olması gerekmektedir.Logo-Garanti Entegrasyonu kullanmayacak kullanıcıların Sistem işletmeni- Kullacılar- Eklenti Yetkilerin’den “Garanti Bankası(2009)” eklenti yetkisi kaldırılmalıdır.
• 1.86.00.00 versiyonu ile birlikte Connect versiyon değişimleri, kullanılan ticari paketin versiyon değişimleri ile birlikte yapılacak ve Logo Connect konfigurasyon bilgileri ticari sistem klasörüne kopyalanacaktır. Connect Hizmet sözleşmeleri güncelleneceğinden versiyon değişiminde ilgili terminalde İnternet bağlantısının aktif olması gerekmektedir.Detaylı bilgi için bu sürüme ait bilgi dokümanı incelenmelidir.
• 2.00 sürümü öncesindeki sürümlerden geçiş yapan kullanıcılarımız versiyon değişimi yapmadan önce tüm ek paket ve kullanıcı arttırımlarını yüklemeli sonrasında versiyon değişimlerini yapmalı.
2.04.00.00 Versiyonundan Önceki Versiyonlardan Geçişleri İçin Uyarılar :
  • Veritabanı mimarisinde değişiklik yapılmıştır.Yapılan düzenlemeler doğrultusunda SEQ tabloları kullanımdan kaldırılmış, tablolar identity özelliğine dönüştürülmüştür. Tabloların identıty özelliğine dönüştürülmesi işlemi Genel tablolar için Sistem İşletmenine girişte ve Genel Tablo Yönetimi Güncellenerek, Firma tabloları içinse firmalar üzerinde tabloların sürüme göre güncellenmesi işlemiyle yapılacaktır.Firma tablolarının güncellenmesi önceki versiyon geçişlerine göre biraz daha uzun sürebilir, işlemi yarıda kesmeyiniz.
  • 2.04 versiyona geçiş işleminde IDENTITY güncelleme sırasında program haricinde eklenmiş olan INDEX ler silinebilir bu yüzden geçişten önce kullanıcılar tarafından eklenmiş olan index lerin yedeği alınarak geçiş sonrasında tekrar oluşturulmalıdır.
  • Geçiş öncesinde, veri tabanında SCHEMABINDING kullanılarak oluşturulmuş view lar var ise bu viewslar silinmelidir.
  • Identity geçişinden sonra eski sürüm programlarla Identity geçişi yapılan veritabanına bağlantı mümkün olmayacaktır. Tüm firmalar geçilmese dahi ortak tabloların yapısı değişecek ve SEQ uzantılı tablolar silinecektir. SEQ uzantılı tabloların olmaması eski sürümlerde datanın kullanılamayacak olması anlamına gelir.
2.12.00.00 Versiyonuna Özel Uyarılar :
  • Ürünlerimizde Microsoft .Net Framework 4.0 özellikleri kullanılmaya başlandığından hem sunucularda hem de istemci terminallerde Microsoft .Net Framework 4.0 kurulmuş olmalıdır. Eğer sunucu veya istemci bilgisayarlarda Microsoft .Net Framework 4.0 kurulu değilse programı yükleme ve programa giriş sırasında uyarı alınacaktır. Microsoft .Net Framework 4.0 kurmak için bu bağlantı kullanılabilir.
  • 2.12.00.00 sürümüyle birlikte ek paket ve ana paket kurulumları birleştirilip tek bir kurulum dosyası haline getirilmiştir. Kurulumm sırasında girilen anahtar değerlendirilerek ek paket veya ana paket olmasına göre kurulum gerçekleştirilmektedir.
2.13.00.00. Versiyonuna Özel Uyarılar :
  • 2.13.00.00 sürümü ile birlikte  ürünlerimizin veritabanına eklediği kayıtlar bir anahtar ile şifrelenmeye başladı. Bu anahtar sayesinde veritabanına ürünlerimiz ve araçlarımız (Logo Objects, Logo Object Designer ve XML) ile eklenen kayıtlar, farklı yöntemler kullanılarak eklenen kayıtlardan ayırt edilebiliyor. Dış ortamdan eklendiği anlaşılan kayıtlar için uygulamalarımızda bu sürüm için herhangi bir engelleme yapılmamıştır. Sadece kayıtların dış ortamdan geldiği ilgili kayıt browser’ında farklı şekilde (üzeri çizili olarak) gösterilerek ayırt edilmiştir.
  • Oracle veritabanı kullanan firmalarda bu versiyon kullanılmamalıdır. Oracle veritabanı kullanan firmalar için ayrıca bilgilendirme yapılacaktır.
  • Logo BI Basic ürünleri 20 Mart 2012 tarihinden itibaren ana paket ve geçiş paketleri ile birlikte bundle olarak sunulmaktadır. Uygulamanın setupları 2.13.00.00 sürümü ile birlikte yeniden düzenlenerek otomatik kurulur olması sağlandı. Bundle BI Basic ürünü hakketmiş bir ana paket veya geçiş paketi kurulumu sırasında BI Basic ürünü de otomatik olarak kurulabilmektedir.  Logo BI yükleme detayları için güncellenen yükleme dokümanından (Yükleme Dökümanı) yararlanabilirsiniz.
  • İK programları ile entegrasyon kurulduğu durumlarda hem İK programının hem de ERP programının sürümleri 2.13.00.00 olmalıdır, sürüm farklılığı olmamalıdır.
  • 2.12.01.00 ara sürüm içeriğine ait maddeler de hatırlatma amaçlı olarak madde listesinin sonuna eklenmiştir. 
2.13.00.01 Ara Sürüm Maddeleri :
Bu versiyon ORACLE veritabanı uyumlu olup ORACLE veritabanı kullanan firmalara da yüklenebilir.
  • Siparisteki negatif seviye kontrolu sirasinda belirli bir duzende olusmayan anlik ortaya cikan access violation hatasi duzeltilmistir.
Aşağıdaki uyarlama maddelerinde düzeltme yapılmıştır :
  • WINERP-29896 GetFieldValue metodu 200 karakter ve üzeri NVarChar tipli alanlarda hata verip setin kapanmasına yol açıyordu düzeltildi.
  • WINERP-29476 Malzeme kartı browserındaki özelleştirmeler çalışmıyor, ilk kayıt için dönen sonuç tüm satırlarda gösteriliyordu düzeltildi.
  • WINERP-31475 Genele net indirim satırı bulunan faturalar post edilirken hata alınıyordu düzeltildi.
  • WINERP-31572 Veri izleme ve görüntüleme formlarında Türkçe karakter sorunu yaşanıyordu düzeltildi.
  • WINERP-31571 Diyalogo DLL içerisinde yapılacak bir güncelleme için malzeme kartının xml verisi içerisinde resim bilgilerinin de alınması sağlandı.
 
(3 oy)
Bu makale yararlı
Bu makale yararlı değil

Yorumlar (0)
Yorum gönder
 
 
Tam İsim:
E-Posta:
Yorumlar:
CAPTCHA Doğrulama 
 
Lütfen resimde gördüğünüz karakterleri aşağıdaki kutucuğa girin. Bu otomatik kayıt ve form gönderilerini engellemek için gereklidir.