Bilgi bankası
Bilgi Bankası: Logo Ürünleri
2.16.00.00 ERP Sürüm Duyurusu
Gönderen Bilgi Bankası on 10 February 2014 01:40 PM
26 Kasım 2012 tarihi itibari ile ERP ürünleri için 2.16.00.00 sürümü kullanıma sunulmuştur. Bu sürümde yapılan düzeltme ve geliştirmeler aşağıda yeralmakta olup sürüm dosyalarına ftp://download.logo.com.tradresinden ve bu dokümanda belirtilen bağlantılardan erişebilirsiniz.
Önemli Uyarı :
Sql2005 ile birlikte gelen schema binding özellikli view'lar 2.14.00 sürümü ile kullanıma başlanmıştır.Muhasebe toplam taboları yerini bu view'lara bırakmıştır. Bu sebeple SQL server 2000 sürümü kesinlikle desteklenmemektedir.
Muhasebe toplamları için yeni eklenen view : LV_FFF_DD_EMUHTOT
Sürüme ait uyarılar bölümünü okumanız önemle rica olunur.
Yükleme işlemlerine başlamadan önce mutlaka 3. nesil lisanslama için yükleme dökümanlarını okumanızı öneririz.
 
 
Genel Uyarılar : 

• Genel Tablo Yönetimi altından daha önce oluşturulmuş ve kullanılan tablolar var ise güncelle işlemi yapınız. Genel Tablo Yönetimi tablolarının güncelleme işlemini, firma güncelleme işleminden önce yapınız.
• 1.7x.xx,1.8x.xx versiyonlarından geçişlerde “Tabloları Sürüme Göre Güncelle” işlemi yapılmalıdır.
• Firmaya ait dönemler için Veri Tabanı Araçları oluşturulmalıdır.
• Güncelleme işlemi istenirse bütün firmalar için toplu olarak başlatılabilir.
• Unity Objects ve OD kullanımı mevcut ise bu sürüme uygun araçlar update edilmelidir. 

1.88.xx.xx Versiyonuna Geçiş İçin Uyarılar : 

• 1.87.xx.xx versiyonunda muhasebe bağlantı kodlarını yeniden tanımlayıp, 1.88.xx.xx sürümüne versiyon değişimi yapacak olanların ” tabloları sürüme göre güncelleme “ işlemi öncesinde aşağıdaki queryyi tüm firmaları için ayrı ayrı çalıştırmaları gerekmektedir.

CREATE TABLE [dbo].[LG_XXX_ACCCODESTMP](
[FIRMNR] [int] NULL
) ON [PRIMARY]


1.8x.xx.xx Versiyonlarına Geçişler İçin Uyarılar : 

• 1.8x.xx versiyonuyla birlikte programda performans arttırımı sağlamak amacıyla STFICHE, PRCLIST, PAYTRANS, L_LDOCNUM, KSLINES, EMUHACC, SRVCARD, CLCARD, INVDEF, SPECODES tablolarına yeni indexler eklenmiştir. “Tabloları Sürüme Göre Güncelle” işlemi sırasında eklenecek yeni indexlerden dolayı güncelleme uzun sürebilir. Ayrıca yeni indexlerle birlikte veritabanı tarafında bu tablolarda tutulan bilgi sayılarına bağlı olarak bir büyüme olabilir.

• 1.8x.xx versiyonlarıyla birlikte yeni eklenen özelliklerden dolayı veritabanı tarafına yeni tablolar eklenmektedir. Banka kredi takibi, Kasa ve Bankada kur farkı hesaplaması ve Kasada döviz takip edilmesi gibi özelliklerle ilgili eklenen alanlara bilgi dokümanlarından bakılabilir.

• Unity 1.84.00 versiyonu ile birlikte IK-Unity personel entegrasyonunda her iki ürün için güncel versiyona geçiş gerekliliği ortadan kalkmıştır.1.84.00 versiyonundan itibaren tanımlı personel muhasebe kodları içeriğine göre entegrasyon yapılacaktır. Bu özellik IK 3.7.4. versiyonu ve sonrası için geçerli olacaktır. 

1.86.00.00 Versiyonuna Geçişler İçin Uyarılar : 

• 1.86.00.00 versiyonunda Logo-Garanti entegrasyonu ile, bankacılık işlemlerinin
Garanti Bankası hizmet sözleşmesinde yer alan yetkilendirmeye uygun olarak
gerçekleştirilmesi sağlanmıştır.Bu özelliğin çalışabilmesi için versiyon değişimlerinde Microsoft.NET Framework 2.0’ın tüm terminallerde yüklü olması gerekmektedir.Versiyon değişiminden sonra sistem İşletmeni yada program çalıştırılmak istendiğinde Microsoft.NET Framework 2.0’ın otomatik olarak yüklenmesini sağlayacak link açılacaktır. Bu linkin çalışabilmesi için terminallerde İnternet bağlantısının aktif olması gerekmektedir.Logo-Garanti Entegrasyonu kullanmayacak kullanıcıların Sistem işletmeni- Kullacılar- Eklenti Yetkilerin’den “Garanti Bankası(2009)” eklenti yetkisi kaldırılmalıdır.
• 1.86.00.00 versiyonu ile birlikte Connect versiyon değişimleri, kullanılan ticari paketin versiyon değişimleri ile birlikte yapılacak ve Logo Connect konfigurasyon bilgileri ticari sistem klasörüne kopyalanacaktır. Connect Hizmet sözleşmeleri güncelleneceğinden versiyon değişiminde ilgili terminalde İnternet bağlantısının aktif olması gerekmektedir.Detaylı bilgi için bu sürüme ait bilgi dokümanı incelenmelidir.
• 2.00 sürümü öncesindeki sürümlerden geçiş yapan kullanıcılarımız versiyon değişimi yapmadan önce tüm ek paket ve kullanıcı arttırımlarını yüklemeli sonrasında versiyon değişimlerini yapmalı.
2.04.00.00 Versiyonundan Önceki Versiyonlardan Geçişleri İçin Uyarılar :
  • Veritabanı mimarisinde değişiklik yapılmıştır.Yapılan düzenlemeler doğrultusunda SEQ tabloları kullanımdan kaldırılmış, tablolar identity özelliğine dönüştürülmüştür. Tabloların identıty özelliğine dönüştürülmesi işlemi Genel tablolar için Sistem İşletmenine girişte ve Genel Tablo Yönetimi Güncellenerek, Firma tabloları içinse firmalar üzerinde tabloların sürüme göre güncellenmesi işlemiyle yapılacaktır.Firma tablolarının güncellenmesi önceki versiyon geçişlerine göre biraz daha uzun sürebilir, işlemi yarıda kesmeyiniz.
  • 2.04 versiyona geçiş işleminde IDENTITY güncelleme sırasında program haricinde eklenmiş olan INDEX ler silinebilir bu yüzden geçişten önce kullanıcılar tarafından eklenmiş olan index lerin yedeği alınarak geçiş sonrasında tekrar oluşturulmalıdır.
  • Geçiş öncesinde, veri tabanında SCHEMABINDING kullanılarak oluşturulmuş view lar var ise bu viewslar silinmelidir.
  • Identity geçişinden sonra eski sürüm programlarla Identity geçişi yapılan veritabanına bağlantı mümkün olmayacaktır. Tüm firmalar geçilmese dahi ortak tabloların yapısı değişecek ve SEQ uzantılı tablolar silinecektir. SEQ uzantılı tabloların olmaması eski sürümlerde datanın kullanılamayacak olması anlamına gelir.
2.12.00.00 Versiyonuna Özel Uyarılar :
  • Ürünlerimizde Microsoft .Net Framework 4.0 özellikleri kullanılmaya başlandığından hem sunucularda hem de istemci terminallerde Microsoft .Net Framework 4.0 kurulmuş olmalıdır. Eğer sunucu veya istemci bilgisayarlarda Microsoft .Net Framework 4.0 kurulu değilse programı yükleme ve programa giriş sırasında uyarı alınacaktır.Microsoft .Net Framework 4.0 kurmak için bu bağlantı kullanılabilir.
  • 2.12.00.00 sürümüyle birlikte ek paket ve ana paket kurulumları birleştirilip tek bir kurulum dosyası haline getirilmiştir. Kurulumm sırasında girilen anahtar değerlendirilerek ek paket veya ana paket olmasına göre kurulum gerçekleştirilmektedir.
2.13.00.00. Versiyonuna Özel Uyarılar :
  • 2.13.00.00 sürümü ile birlikte ürünlerimizin veritabanına eklediği kayıtlar bir anahtar ile şifrelenmeye başladı. Bu anahtar sayesinde veritabanına ürünlerimiz ve araçlarımız (Logo Objects, Logo Object Designer ve XML) ile eklenen kayıtlar, farklı yöntemler kullanılarak eklenen kayıtlardan ayırt edilebiliyor. Dış ortamdan eklendiği anlaşılan kayıtlar için uygulamalarımızda bu sürüm için herhangi bir engelleme yapılmamıştır. Sadece kayıtların dış ortamdan geldiği ilgili kayıt browser’ında farklı şekilde (üzeri çizili olarak) gösterilerek ayırt edilmiştir.
  • Oracle veritabanı kullanan firmalarda bu versiyon kullanılmamalıdır. Oracle veritabanı kullanan firmalar için ayrıca bilgilendirme yapılacaktır.
  • Logo BI Basic ürünleri 20 Mart 2012 tarihinden itibaren ana paket ve geçiş paketleri ile birlikte bundle olarak sunulmaktadır. Uygulamanın setupları 2.13.00.00 sürümü ile birlikte yeniden düzenlenerek otomatik kurulur olması sağlandı. Bundle BI Basic ürünü hakketmiş bir ana paket veya geçiş paketi kurulumu sırasında BI Basic ürünü de otomatik olarak kurulabilmektedir. Logo BI yükleme detayları için güncellenen yükleme dokümanından (Yükleme Dökümanı) yararlanabilirsiniz.
  •   İK programları ile entegrasyon kurulduğu durumlarda hem İK programının hem de ERP programının sürümleri 2.13.00.00 olmalıdır, sürüm farklılığı olmamalıdır.
  •  2.12.01.00 ara sürüm içeriğine ait maddeler de hatırlatma amaçlı olarak madde listesinin sonuna eklenmiştir.
 
2.14.00.00 Versiyonuna Özel Uyarılar :
  • Sql2005 ile birlikte gelen schema binding özellikli view'lar 2.14.00 sürümü ile kullanıma başlanmıştır.Muhasebe toplam taboları yerini bu view'lara bırakmıştır. Bu sebeple SQL server 2000 sürümü kesinlikle desteklenmemektedir.
  • Muhasebe toplamları için yeni eklenen view : LV_FFF_DD_EMUHTOT
 
  ERP 26 Kasım 2012 Sürümü
  Kayıt Nr Ürün Tanım ve Açıklama
1 WINERP-9642 TIGER ENTERPRISE TIGER PLUS GO PLUS Malzeme Yönetimi
alt alt Ana Kayıtlar - Malzemeler
Malzeme kartı kopyalama işleminde fabrika ambar parametrelerinin kopyalanması parametrik yapılabilsin.
Malzeme kartı kopyalama işlemininde fabrika/ ambar parametrelerinin kopyalanması parametrik hale getirildi.Bu amaçla ticari sistem yönetimi /malzeme yönetimi parametrelerine 'malzeme kartları kopyalanırken fabrika ve ambar kopyalansın parametresi eklenmiştir.
2 WINERP-20157 TIGER ENTERPRISE TIGER PLUS GO PLUS Malzeme Yönetimi
alt alt Ana Kayıtlar - Malzemeler
Barkod ataması yapılırken barkod alanı boş olanların seçilebilmesi isteniyor.
Malzeme kartı üzerindeki F9 Barkod seçeneği ile ulaşılan Hızlı Barkod Girişi penceresinde, filtreleme ekranında barkod numarası olmayan kayıtların listelenebilmesi için barkod alanında değer girmeden, boş olarak kaydedilip filtreleme yapıldığında sadece barkod numarası boş olan malzeme kartlarının listelenmesi sağlanmıştır.
3 WINERP-30020 TIGER ENTERPRISE TIGER PLUS GO PLUS Malzeme Yönetimi
alt alt Ana Kayıtlar - Malzemeler
Malzeme kartında alternatifler tabında bölen, çarpan, asgari miktar ve azami miktar alanlarında ondalıklı giriş yapılabilsin.
Malzeme kartındaki alternatifler sekmesinde bulunan bölen, çarpan, asgari miktar ve azami miktar alanlarına ondalıklı değer girişi yapılabilmesi sağlanmıştır.
4 WINERP-30728 TIGER ENTERPRISE (R.2012-6 Ek Paket Flag 472) TIGER PLUS (R.2012-6 Ek Paket Flag 472) GO PLUS (R.2012-6 Ek Paket Flag 472) Malzeme Yönetimi
alt alt Ana Kayıtlar - Malzemeler
Browserdan Ulaşılan Kartlarda İleri-Geri Tuş Özelliği Olsun.
Browserdan ulaşılan Kartlarda İleri-Geri tuş özelliği kısayol butonlarının bulunduğu bölüme eklenmiştir.

Not : 26 Kasım 2012 tarihinde geçerli Lem' i olan Go Plus, Tiger Plus ve Tiger Enterprise ürünlerinde kullanılabilir.
5 WINERP-33722 TIGER ENTERPRISE TIGER PLUS GO PLUS Duran Varlık Yönetimi
alt alt Raporlar - *
Tfrs Amortisman Tablosu Alınamıyor
Amortisman Tablosu Raporuna TRFS amortisman tablosu hesaplamalarının listelenmesi için TFRS filtresi eklenmiştir.
6 WINTLS-3944 TIGER ENTERPRISE (R.2012-6 Ek Paket Flag 472) TIGER PLUS (R.2012-6 Ek Paket Flag 472) ERP PL
Rapor Üretici İle Eklenen Raporlar Browser Üzerinden Çalıştırılabilmeli
Rapor üretici ile eklenmiş raporların menü ağacının dışında browserlara takılması sağlanarak, browserda üzerine konumlanılmış kaydın referansını filtre olarak alıp çalıştırılması sağlanmıştır. 

- Kart veya fiş browserlarına bağlanan rapor üretici raporları, ilgili kart veya fiş F9 menüde Form\Raporlar üzerinden erişilmektedir. 

- Rapor üreticide rapor hazırlanırken,rapor sorgusunda [~R_LOGICALREF~] parametresi kullanılmalıdır. 

Ör: Malzeme kartları browserında,malzeme kartı üzerindeyken ilgili malzemeye ait sipariş hareketlerinin listelendiği bir rapor hazırlanmak istenirse.Aşağıdaki gibi bir query yazılmalıdır. 

SELECT * FROM LG_001_01_ORFLINE WHERE STOCKREF=[~R_LOGICALREF~] 

Not : 26 Kasım 2012 tarihinde geçerli Lem' i olan Tiger Plus ve Tiger Enterprise ürünlerinde kullanılabilir.
7 WINERP-30305 TIGER ENTERPRISE TIGER PLUS GO PLUS Satış ve Dağıtım
alt alt Hareketler - Alınan Siparişler
Sipariş fişi tarihi değiştirildiğinde, sipariş fiş satırındaki rezerve tarihi de teslim tarihinde olduğu gibi 'rezerve tarihi değiştirilecek' uyarısı verilerek otomatik değiştirilebilmeli.
Alınan sipariş fişinin tarihi değiştirildiğinde sipariş fiş satırında bulunan rezerve tarihi alanının da "rezerve tarihleri değiştirilecektir" uyarısına göre otomatik değiştirilebilmesi sağlanmıştır.
8 WINERP-32131 TIGER ENTERPRISE TIGER PLUS GO PLUS Satış ve Dağıtım
alt alt Hareketler - Satış İrsaliyeleri
Hareket Özel Kod 2 alanı 40 hane olmalı.
Hareket Özel Kodu 2 alanının sipariş, irsaliye ve malzeme fişlerinde 40 karakter olarak girilebilmesi sağlanmıştır.
9 WINERP-32061   Satış ve Dağıtım
alt alt Hareketler - Satış Faturaları
Alınteri'nde faturada sevkiyat adresleri girilebiliyor. Start ürününde de sevkiyat adresi olmalı.
Logo Start ürününde irsaliye ve fatura detaylar bölümünde sevkiyat adresi girişi yapılabilmesi sağlanmıştır.
10 WINERP-32112 GO PLUS Satış ve Dağıtım
alt alt Hareketler - Satış Faturaları
Goplus ürününde Fatura -İrsaliye Detaylar penceresinde Sevkiyat Adresi girilebilmeli.
Go Plus ürününde, Cari Hesap kartı F9 menüde Sevkiyat Adresleri menü seçeneği eklenmiş ve irsaliye, fatura detaylar penceresinde ilgili cari hesap kartına ait sevkiyat adresinin seçilebilmesi sağlanmıştır.
11 WINERP-31797 TIGER ENTERPRISE TIGER PLUS GO PLUS Satış ve Dağıtım
alt altSatış Teklif Yönetimi - Satış Faaliyetleri
Teklif fişlerinde Teslimat Kodu alanının Görüntülenmesi isteniyor.
Satış ve satınalma teklif yönetimi fişlerine "Teslimat Kodu" kolonu eklenerek giriş yapılabilmesi sağlandı.
12 WINERP-33301 TIGER ENTERPRISE TIGER PLUS Satış ve Dağıtım
alt altSatış Teklif Yönetimi - Satış Faaliyetleri
Sözleşmeler cari hesaplar için öndeğer olarak seçilebilmeli ve atanabilmelidir.
Satış sözleşmelerinin öndeğer olarak işaretlenebilmesi ve sözleşme browser'ında ayırt edilebilmesi sağlanmıştır.
13 WINERP-33303 TIGER ENTERPRISE TIGER PLUS Satış ve Dağıtım
alt altSatış Teklif Yönetimi - Satış Faaliyetleri
Satış Faaliyetleri ekranına Açıklama2 alanı eklensin ve browserda listelensin.
Satış faaliyetlerine ve satış faaliyetleri izleme penceresine (browser) 120 karakter uzunluğunda açıklama 2 alanı eklenmiştir.
14 WINERP-24865 TIGER ENTERPRISE TIGER PLUS Satış ve Dağıtım
alt altSatış Teklif Yönetimi - Satış Faaliyetlerim
Satış teklif yönetiminde müşteri eklerken "Otomatik cari hesap oluşturulsun" parametresi "Evet" iken, müşteri kartı kayıt edilirken cari hesap kartı ekranı açılsın isteniyor.
Satış Teklif Yönetiminde "Müşteri Kartı Eklerken Otomatik Cari Hesap Oluşturulsun : Evet" parametresine göre müşteri kartı eklenerek kaydedildiğinde oluşturulan cari hesap kartının ekrana açılması sağlanmıştır.
15 WINERP-33116 GO PLUS (R.2012-1 Ek Paket Flag 467) Finans
alt alt Ana Kayıtlar - Cari Hesap Kartları
Cari hesap kartları üzerinden yapılan TİG bağlantı takibi özelliği GoPlus ürününde de olmalı.
Cari hesap kartları üzerinden yapılan ticari işlem bağlantı takibi özelliği Goplus ürününde de kullanıma açılmıştır.Lem kapsamında Goplus kullanıcıları da bu özellikten yararlanabileceklerdir.
16 WINERP-33299 TIGER ENTERPRISE TIGER PLUS Finans
alt alt Ana Kayıtlar - Cari Hesap Kartları
CH kartı browserindan Sözleşme Browserine bağlantı verilmesi ve CH sözleşme bağlantı yapılabilmesi isteniyor.
Cari kart izleme penceresi (browser) üzerinde F9 menü seçeneklerine "satınalma teklifleri", "satınalma sözleşmeleri" ve "satış faaliyetleri" seçenekleri eklenmiştir. Bu seçenekler kullanılarak cari hesaba ait teklif ve sözleşme kayıtlarına erişilebilmesi sağlanmıştır.
17 WINERP-33315 TIGER ENTERPRISE TIGER PLUS GO PLUS Finans
alt alt Ana Kayıtlar - Cari Hesap Kartları
Cari Hesap Özel Fiş'inin Borç Takibi Etkilemesi İsteniyor.
Cari hesap özel fişinin borç takibe yansıtılması sağlanmıştır.
18 WINERP-32935 TIGER ENTERPRISE TIGER PLUS Finans
alt alt Hareketler - Cari Hesap Fişleri
Kur Farkı Fişlerinin İthalat Dosyasına Yansıtılması İsteniyor.
Kur farkı fişleri satırlarında ithalat dosyası bağlantısı seçilerek dağıtım fişi ile aktarılması sağlanmıştır.
19 WINERP-32065   Finans
alt alt Hareketler - Kasa İşlemleri
Start ürününde kasa işlemlerinden gider pusulası, alınan ve verilen serbest meslek makbuzu işlemleri yapılabilmelidir.
Logo Start ürününde kasa işlemlerinden "Gider Pusulası, Alınan ve Verilen Serbest Meslek Makbuzu" işlemlerinin girişinin yapılabilmesi sağlandı.
20 WINERP-29814 TIGER ENTERPRISE TIGER PLUS GO PLUS Genel Muhasebe
alt alt Ana Kayıtlar - E-Beyannameler
İndirilecek KDV Listesi filtrelerine "Düzenleme Tarihi" eklensin.
İndirilecek Kdv Listesi Veri Al filtrelerine "Fatura Düzenleme Tarihi " seçeneği eklenerek raporlama yapılabilmesi sağlanmıştır.
21 WINERP-32738 TIGER ENTERPRISE TIGER PLUS GO PLUS Genel Muhasebe
alt alt Ana Kayıtlar - E-Beyannameler
E-beyannameler/indirilecek KDV listesinde "Veri Al" seçeneği seçildiğinde filtre ekranında fatura özel kod filtresi eklenmesi isteniyor.
İndirilecek Kdv Listesi "Veri Al" filtreleri arasına "Fatura Özel Kodu " seçeneği eklenerek rapor alınabilmesi sağlanmıştır.
22 WINERP-33109 TIGER ENTERPRISE TIGER PLUS GO PLUS Genel Muhasebe
alt alt İşlemler - Muhasebeleştirme
Windows Ticari Sistem ile J-guar IK arasında entegrasyon sağlanabilmeli.
Payrolls' integration can be done as a first phase of integration between J-Guar HR and Windows Trading Systems.
23 WINERP-20828 TIGER ENTERPRISE TIGER PLUS GO PLUS Genel Muhasebe
alt altDefter ve Dökümler - Yevmiye Defteri
Yevmiye kapanış maddesi filtresi evet yapıldığında bakiyesi olmayan hesaplar için kapanış maddesine satır eklemiyor, parametrik olarak eklemesi sağlanmalıdır.
Yevmiye Defteri Raporu filtrelerine "Bakiyesi olmayan hesaplar için kapanış maddesi eklensin" filtresi eklenmiştir. Bu filtre kapanış maddesi=evet seçili iken çalışacaktır.
24 WINERP-31783 TIGER ENTERPRISE TIGER PLUS GO PLUS Genel Muhasebe
alt alt Proje Raporları - Proje Ekstresi Raporu
Proje ekstresi raporunda ilgili fişe ulaşılabilmeli.
Proje ekstresi raporu alındığında, rapor içerisinden ilgili fişe ulaşılabilmesi sağlanmıştır.
25 WINERP-28948 TIGER ENTERPRISE TIGER PLUS GO PLUS USYS
alt altYönetim - Firmalar
Firma kopyalama sonrası devir yapılırken kart eşleşmesi logicalref'e göre değil,kart koduna göre olsun.
Firma kopyalama sonrası oluşan yeni firmaya devir işleminde cari hesap devrinin kart kodu üzerinden yapılması sağlanmıştır. Bu amaçla devir filtrelerine "Cari Hesap Kart Eşleşmesi : Kart Referansı / Kart Kodu Üzerinden." seçeneği eklenmiştir.
26 WINERP-33324 TIGER ENTERPRISE (R.2012-6 Ek Paket Flag 472) TIGER PLUS (R.2012-6 Ek Paket Flag 472) USYS
alt alt Yönetim - Döküman Yönetim Sistemi
DocPlace  Doküman Yönetimi Entegrasyonu
Tiger Plus ve Tiger Enterprise ürünlerinde DocPlace doküman yönetimi özellikleri kullanıma sunulmuştur.
Doküman klasörü olarak ERP program klasörünün alt klasörü olmayan, bağımsız bir klasör gösterilmelidir.

Not : 26 Kasım 2012 tarihinde geçerli Lem' i olan Tiger Plus ve Tiger Enterprise ürünlerinde basic paket içeriği ücretsiz kullanıma açılmıştır.
27 WINERP-31119   Mali Müşavir
alt alt İşletme Defteri - İşletmeler
MmPlus / İşletme Defteri'nde fiş numaralama işlemi tarihe göre sıralı yapılamıyor.
İşletme defterinde fiş numaralama işleminin tarihe göre sıralı yapılabilmesi sağlanmıştır. Bu kapsamda fiş numaralama filtrelerine "Fiş Türü" seçeneği eklenmiştir. Seçilen fiş türüne göre tarih kontrolü yapılarak numara ataması yapılmaktadır. Eğer fiş türü filtresinde tüm fişler seçili ise, numara ataması fiş türüne bakmadan hepsini tarihe göre sıralayarak yapılacaktır.
28 WINERP-31687 TIGER ENTERPRISE TIGER PLUS GO PLUS UNITY2, UNITY2 INT TIGER2, TIGER2 INT GO, GO SHOP, LOGOSTARTSM (INT)  LOGOSTART (TR) İzle
alt alt Seçenekler...
İzle-seçeneklerde ''Program ilk açıldığında listelerde son kayda konumlansın" parametresi fiş ve kartlar için ayrı olarak belirlenebilmelidir.
İzle seçeneklerde ''Program ilk açıldığında listelerde son kayda konumlansın" Parametresi fiş browserları için çalışır hale getirilmiştir. 
29 WINERP-32792 TIGER ENTERPRISE TIGER PLUS GO PLUS Skonsol (Satış Konsolu)
alt alt Satış
Skonsol2'de satır bazında ambar değişikliği yapılabilmelidir.
Satış/Dağıtım parametrelerindeki "Fiş Satırları Ambar Bilgisi Değiştirilebilsin = Evet" parametresine bağlı olarak Skonsol2 de girilen satış fişleri satırına "Satır İşyeri Ambar Bilgisi" seçeneği eklenmiştir. F9 da listelenen bu seçenek ile istenilen satırdaki ambar bilgisi değiştirilebilmektedir. Parametrenin Hayır olması durumunda satır işyeri ambar bilgisi F9 da listelenmeyecektir. 

30 WINERP-32793 TIGER ENTERPRISE TIGER PLUS GO PLUS Skonsol (Satış Konsolu)
alt alt Satış
Skonsol2'de firma değişikliği yapılabilmelidir.
SKONSOL2 'de sistemden çıkmadan firma değişikliğinin yapılabilmesi sağlanmıştır. Bu kapsamda SKONSOL2 arayüzüne "Firma Değiştir " butonu eklenmiştir.
31 WINERP-26071 TIGER ENTERPRISE TIGER PLUS GO PLUS Malzeme Yönetimi
alt alt Ana Kayıtlar - Malzemeler
Malzeme Kartı Eklendiğinde Ambar Parametrelerindeki Stok Seviye Kontrolleri Ticari Sistem Yönetimi Malzeme Parametreleri Öndeğerinden Okunmuyor.
Malzeme kartı eklendiğinde ambar parametrelerindeki stok seviye kontrollerinin, ticari sistem yönetimi malzeme parametrelerindeki öndeğerlerinden okunması sağlanmıştır.
32 WINERP-32169 TIGER ENTERPRISE Malzeme Yönetimi
alt altHareketler - Malzeme Yönetimi Fişleri
Arayüz uyarlama ile ambar fişine Metin türünde bir alan eklendiğinde içerisine sadece "I" ve "Ş" harfleri girilebiliyor.
Arayüz uyarlama ile ambar fişine metin türünde bir alan eklenip veri girişi yapılmak istendiğinde içerisine sadece I ve Ş harfleri girilebiliyordu, düzeltildi. 

33 WINERP-30397 TIGER ENTERPRISE TIGER PLUS GO PLUS Duran Varlık Yönetimi
alt alt Hareketler - Sabit Kıymet Hareketleri
Ambar transfer fişi ile transfer edilen sabıt kıymet kartının ambar fişi silindiğinde işyeri/bölüm bilgisi güncellenmiyor.
Ambar transfer fişi ile başka bir ambara çıkılan sabit kıymete ait kayıtlarda ambar transfer fişi silindiğinde işyeri-ambar bilgisinin güncellenmesi sağlandı.
34 WINERP-33738 TIGER ENTERPRISE Üretim Kontrol
alt alt Hareketler - Üretim Emirleri
Üretim emri formunda "Çıktı Bağ.Fiş No" değer getirmiyor.
Mamul için satış siparişi üzerinden üretim emri oluşturulup üretim emri yazdırıldığında, formun üzerinde bulunan "çıktı bağlantısı bilgileri" başlığı altında "Çıktı Bağ. Fiş No." alanının fiş numarası getirmesi sağlanmıştır.
35 WINERP-33645 TIGER ENTERPRISE Maliyet Muhasebesi
alt alt Ana Kayıtlar - Maliyet Yerleri
Maliyet yerlerindeki kapasite birimi miktar olan tutarlar dağıtılırken gerçekleşen kaynak kullanımına bakılmamalı.
Maliyet yerlerinde kapasite birimi miktar olan tutarlar dağıtılırken gerçekleşen kaynak kullanımının olup olmadığına bakılmadan doğrudan miktara göre dağıtılabilmesi sağlanmıiştır.
36 WINTLS-3839   ERP PL
Satış sipariş fişleri Pdf olarak alındığında sayfalar arası kaymalar oluyor
Kapaklı formatta sipariş form tasarımı yapılarak çok satırlı bir fiş Pdf olarak yazdırıldığında sayfalar arası kaymalar yaşanıyordu, düzeltildi.
37 WINERP-33737   Satış ve Dağıtım
alt alt Ana Kayıtlar - Verilen Hizmet Kartları
Logo Start'ta hizmet kartı içerisindeki "Ek Vergi Alanı" kaldırılmalıdır.
Logo Start ürününde Ek Vergi uygulaması bulunmadığından, hizmet kartı içerisinde yer alan ek vergi alanı ile ticari işlem grubunda bulunan ek vergi uygulanmayacak ibaresi kaldırılmıştır.
38 WINERP-29229 TIGER ENTERPRISE TIGER PLUS GO PLUS Satış ve Dağıtım
alt alt Hareketler - Alınan Siparişler
Risk takibi yapılıyor, sipariş faturalandırılırken ÖTV (OTV, Ek Vergi) varsa faturada risk uyarısı alınıyor.
Risk takibi yapıldığı durumda sipariş faturalanırken ÖTV (ek vergi tutarı) riski hatalı olarak etkiliyordu, risk kontrolünün doğru değerlerle yapılması sağlandı.
39 WINERP-32791 TIGER ENTERPRISE Satış ve Dağıtım
alt alt Hareketler - Alınan Siparişler
Fatura Ekleme Yetkisi Olmayan Kullanıcı Sipariş Üzerinden Faturalama Yaptığında Bazı Kolonları Değiştiremiyor ve Göremiyor.
Fatura ekleme yetkisi olmayan kullanıcı sipariş fişi üzerinden faturalama işlemi yaptığında yetkisine bağlı olarak tüm kolonların listelenmesi sağlanmıştır.
40 WINERP-22983 TIGER ENTERPRISE TIGER PLUS GO PLUS Satış ve Dağıtım
alt alt Hareketler - Satış İrsaliyeleri
Satış irsaliyesi tarihi değiştirildiğinde "Negatif Seviyeye Düşen Mallar" uyarısı veriyor.
Satış irsaliyesi tarihi değiştirildiğinde "Negatif seviyeye düşen mallar" uyarısı veriyordu, düzeltildi.
41 WINERP-29815 TIGER ENTERPRISE TIGER PLUS GO PLUS Satış ve Dağıtım
alt alt Hareketler - Satış Faturaları
Kullanıcı yetkilerinde "Birim Fiyat Girişi Yalnızca Listeden Seçilerek Yapılsın" seçildiğinde faturada indirim satırına tutar girilemiyor.
Kullanıcı yetkilerinde "Birim Fiyat Girişi yalnızca Listeden Seçilerek Yapılsın" yetkisi seçili olduğu durumda sipariş, irsaliye ve fatura satırlarındaki indirim satırlarında tutar girişi yapılamıyordu, düzeltildi.
42 WINERP-33870 TIGER ENTERPRISE TIGER PLUS GO PLUS Satış ve Dağıtım
alt alt Hareketler - Satış Faturaları
"İrsaliye tarih ay bilgisi fatura tarihi ay bilgisinden farklıysa" parametresi FF faturalarını kontrol etmemeli.
"İrsaliye Tarih Ay Bilgisi Fatura Tarihi Ay Bilgisinden Farklıysa" parametresinde "işlem durdurulacak" seçilmiş olduğunda, fiyat farkı faturalarının bu kontrol dışında tutulması sağlanmıştır.
43 WINERP-34014 TIGER ENTERPRISE TIGER PLUS GO PLUS Satış ve Dağıtım
alt alt Hareketler - Satış Faturaları
Siparişler faturalandığında otomatik fatura basımının "Evet" olduğu durumda ekrana gelen yazıcı ekranındaki "OK" tuşuna konumlanılamıyor.
Siparişler faturalandığında otomatik fatura basımının "Evet" olduğu durumda ekrana gelen yazıcı ekranındaki "OK" tuşuna konumlanmıyordu, düzeltildi. 

44 WINERP-31099 TIGER ENTERPRISE TIGER PLUS Satış ve Dağıtım
alt altSatış Teklif Yönetimi - Satış Faaliyetleri
Satiş teklifi sözleşmeye çevrildiğinde indirimler gelmiyor.
İşlem dövizli olarak eklenmiş bir satış teklifine girilmiş tutar türündeki genel indirimlerin sözleşmeye aktarılabilmesi sağlanmıştır.
45 WINERP-23924 TIGER ENTERPRISE TIGER PLUS Finans
alt alt Ana Kayıtlar - Banka Kredileri
Banka Kredisi Teminatı Olarak Gösterilen Çek Tahsil Edildiğinde Banka Kredi Listesi ve Banka Kredisi Raporlarında Kalan Taksit Tutarından Düşmüyor.
Banka kredisi teminat olarak gösterilen çek tahsil edildiğinde banka kredi listesi ve banka kredisi raporlarında kalan taksit tutarına yansıtılmıyordu,düzeltildi..
46 WINERP-28969 TIGER ENTERPRISE TIGER PLUS GO PLUS Finans
alt alt Çek/Senet Raporları - Müşteri Çek/Senetleri
Müşteri çek Senetleri raporunda Banka Kodu Filtresi Çalışmıyor.
Müşteri çek senetleri raporunda Banka kodu filtresi çalışmıyordu, düzeltildi. 
47 WINERP-33335 TIGER ENTERPRISE TIGER PLUS GO PLUS Genel Muhasebe
alt alt Ana Kayıtlar - Hesap Kartları
Muhasebe Hesap Toplamlarının Muhasebe Hesapları Browser'ı Üzerinden Referansların Toplanarak IN Fonksiyonu İle Bir Query İle Alınması İsteniyor.
Muhasebe Hesap kartları penceresinde yada fiş içerisinden F10 ile ulaşıldığında Muhasebe hesap toplamları için hesap kartı bazında ayrı ayrı query gidiyordu, Hesap toplamlarına giden query nin tüm hesaplarla ilgili IN şeklinde gitmesi sağlandı. 
48 WINERP-33666 TIGER ENTERPRISE TIGER PLUS GO PLUS Genel Muhasebe
alt alt Ana Kayıtlar - Hesap Kartları
Hareket Görmemiş Bir Alt Hesap Kartı Üzerinde Hesap Kodu Değiştirilmek İstendiğinde 'Microsoft Cursor Engine:LG_123_EMUHACC:Anahtar sütün bilgileri yetersiz veya yanlış.Güncelleştirme çok fazla satırı etkiledi.(80000405)' Hatası Alınıyor
Muhasebede hareket görmemiş bir alt hesap kartı üzerinde hesap kodu değiştirildiğinde hata alınyordu, düzeltildi.
49 WINERP-34003   Genel Muhasebe
alt altAna Kayıtlar - Muhasebe Bağlantı Kodları
Muhasebe Bağlantı Kodlarında Cari Hesap Muhasebe Kodu Tanımlamasında Fiş Türü Filtresine Göre Tanımlama Yapıldığında Doğru Muhasebe Kodu Gelmiyor.
Muhasebe bağlantı kodlarında cari hesap muhasebe kodu tanımlamasında fiş türü filtresine göre tanımlama yapıldığında doğru muhasebe kodunun gelmesi sağlanmıştır.
50 WINERP-32033 TIGER ENTERPRISE TIGER PLUS GO PLUS Genel Muhasebe
alt alt Ana Kayıtlar - E-Beyannameler
E-Beyannameler "Öndeğeri Kopyala" seçeneği ile kaydedildiğinde içerik boş geliyor.
E Beyannameler öndeğer kopyala seçeneği ile oluşturulmak istendiğinde içerik boş geliyordu, düzeltildi.
51 WINERP-32137 TIGER ENTERPRISE Genel Muhasebe
alt altDefter ve Dökümler - Defter-i Kebir
Defter-i Kebir Tarih Aralığı Verilerek Alındığında İlk Sayfada Sadece "Devreden Borç" Ve" Devreden Alacak" Bilgisini Listeliyor Devam Eden Hareketlerse İkinci Sayfadan Başlıyor İlk Sayfadan Devam Etmeli
Defter-i Kebir tarih aralığı verilerek raporlandığında ilk yayfada sadece "Devreden Borç" ve" Devreden Alacak" kolonları listelenip, devam eden hareketler ise ikinci sayfadan başlıyordu, düzeltildi.
52 WINERP-32828 GO PLUS USYS
alt altYönetim - Kullanıcılar
GoPlus ürününde "İş Akış Yönetimi" olmasına rağmen, sistem işletmeninde kullanıcı yetkilerinde İş Akış Yönetimi yetki ağacı bulunmuyor. Eklenmeli.
GoPlus ürününde kullanıcı yetkilerine "İş Akış Yönetimi " yetki seçenekleri eklenmiştir.
53 WINERP-33186 TIGER ENTERPRISE TIGER PLUS GO PLUS USYS
alt altYönetim - Firmalar
Sistem İşletmeni Firmalar - Ambar Tanımları üzerinde hiç kullanılmayan Ambar üzerinde değişiklik yapılsa bile PRDCOST tablosuna DELETE querysi gidiyor.
Sistem İşletmeni Firmalar - Ambar Tanımları üzerinde hiç kullanılmayan Ambar üzerinde değişiklik yapılsa bile PRDCOST tablosuna DELETE querysi gidiyordu, düzeltildi. 
54 WINERP-34046 TIGER ENTERPRISE USYS
alt altYönetim - Firmalar
Oracle İşletim Sisteminde Cari Hesap Son Bakiye Üzerinden Devir Yapıldığında Devir.Exe Kilitleniyor.
Oracle İşletim sisteminde cari hesap son bakiye üzerinden devir yapıldığında Devir.Exe Kilitleniyordu, düzeltildi.
55 WINERP-32318 TIGER ENTERPRISE TIGER PLUS GO PLUS Turkcell Hizmet Merkezi
alt alt Ana Kayıtlar - Mobil Bilgi Aboneleri
Cari hesap kartında alan kodu ayrı girilen telefon numarası Turkcell Mobil Aboneler ekranında cari hesap bilgisi seçilerek çağırıldığında alan kodunu dikkate almadan telefon numarasını getiriyor.
Turkcell mobil aboneler ekranında mobil abone olarak seçilen cari hesap kartındaki telefon numarası ve alan kodları ayrı girilmiş ise sadece telefon numarası mobil abone ekranına aktarılıyordu. Alan kodu ve telefon numarası birliştirilerek mobil abone ekranındaki telefon no alanına getirilmesi sağlandı.
56 WINERP-33703   Mali Müşavir
alt alt İşletme Defteri – İşletmeler – Hareketler – Fişler – Gider Fişi
İşletme Defteri - Mükellefler - Fişler browserında borç-alacak tutarları boş geliyor.
İşletme Defteri - Mükellefler - Fişler browserında borç - alacak tutarlarının listelenmesi sağlanmıştır.
57 WINERP-14452 TIGER ENTERPRISE TIGER PLUS GO PLUS Navigator
alt alt Malzeme Fonksiyonları - STPRICE
Tablo rapora Navigator ile alan eklenirken "Formülde Yazım Hatası Var" alınıyor.
Rapor tabloya alındıktan sonra gelişmiş tabından kolon eklenip STPRICE ile tanımlı alan yapılması durumunda formülde yazım hatası var uyarısı veriyordu, düzeltildi. 

_STPRICE(99,Col(3),DATE(01,01,2012),DATE(31,12,2012),"",1,1)
58 WINERP-24465   Navigator
alt alt Cari Hesap Fonksiyonları - CLCALC
CLCALC fonksiyonunda Vat filtresi çalışmıyor.
CLCALC Fonksiyonunda vat filtresi çalışmıyordu, düzeltildi.
59 WINERP-25332 TIGER ENTERPRISE Araçlar
alt alt Veri Aktarımı (içeri)
XML ile malzeme kartlarına ait bilgiler dışarıdan güncelleme olarak aktarılamıyor.
Malzeme kartına ait bilgiler XML ile farklı bir firmadan güncelleme olarak aktarıldığında koda göre eşleme yaparak malzeme kartının açıklamasını güncellemesi sağlanmıştır.

 

(7 oy)
Bu makale yararlı
Bu makale yararlı değil

Yorumlar (0)
Yorum gönder
 
 
Tam İsim:
E-Posta:
Yorumlar:
CAPTCHA Doğrulama 
 
Lütfen resimde gördüğünüz karakterleri aşağıdaki kutucuğa girin. Bu otomatik kayıt ve form gönderilerini engellemek için gereklidir.