Bilgi bankası
Bilgi Bankası
BAKIM YÖNETİMİ
Gönderen Bilgi Bankası on 26 February 2014 11:06 AM

BAKIM YÖNETİMİ

Fabrikanızda tezgahlar plansız olarak durduklarında kaybedeceğiniz zamanı ve üretim miktarını bir daha geri kazanamazsınız. Kaybedilen zaman içinde üretilmemiş olan ürün ve onun satışından kazanılabilecek para da sonsuza kadar kaybedilmiştir. "ZAMAN" ve "KAYBEDİLEN ÜRETİM" geri kazanılamayacağına göre, hedefiniz onları kaybetmemek olmalıdır.

Trex DCAS ile Bakım Yönetimi:

Makinede arızadan kaynaklanan bir duruş meydana gelir. Duruş bilgisi makinenin kendisinden elektronik olarak bir sinyal ile alınır. Duruşun bir arızadan kaynaklandığı bilgisi, ya makinenin kendisinden bir sinyal olarak alınır. Makinenin arıza sinyalini vermediği durumda ise makine operatörü bu bilgiyi, yanında bulunan DCAS NGP Operatör Panel Veri Toplama terminalinin dokunmatik ekranını kullanarak iletir. Arıza bilgisi o anda SMS ile bakım ekibine iletilir ve trex DCAS Bakım Yönetimi modülünde otomatik olarak bir "arıza iş emri" açılır. Bakım personeli arızanın olduğu makinenin başına geldiğinde, DCAS NGP Operatör Paneli'nin dokunmatik ekranına sicil numarası ve şifresini girerek kendini tanıtır. Birden fazla kişinin aynı arızaya müdahale etmesi durumunda, aynı işlem diğer kişiler tarafından da yerine getirilir. Bu sayede, arızanın gerçekte ne zaman başladığı ve gerçekte bu arızaya kimin ya da kimlerin ne kadar zaman sonra müdahale ettikleri bilgisi de alınmış olur.

Arıza giderildiğinde, makine çalışır duruma gelir ve arızadan kaynaklanan duruştan çıkılmış olur. Bu sayede, arızayı giderme süresi de elektronik olarak gerçek veriler ile alınmış olur. Arıza giderildi bilgisi elektronik olarak alındığında, otomatik olarak sistem tarafından açılmış olan arıza iş emri de yine otomatik olarak kapatılır.

Bakım operatörleri, kendi bilgisayar ekranlarının başına döndüklerinde, gün içinde yaptıkları tüm faaliyetleri birer iş emri olarak görürler. Bu iş emirlerinin detayına girerek, stoktan tükettikleri malzemelerin girişlerini yapabilirler. 

Planlı bakım işlemleri de aynı yöntem ile takip edilir. Planlı bakımların sonrasında beklenmedik duruşların rastgele oluşması yapılan çalışmanın kalitesini gösterir. Beklemedik bu duruşlar trex DCAS tarafından elektronik olarak kayıt altına alındığından, planlı bakım çalışmalarının kalitesi de ortaya çıkmış olacaktır.

(8 oy)
Bu makale yararlı
Bu makale yararlı değil

Yorumlar (0)
Yorum gönder
 
 
Tam İsim:
E-Posta:
Yorumlar:
CAPTCHA Doğrulama 
 
Lütfen resimde gördüğünüz karakterleri aşağıdaki kutucuğa girin. Bu otomatik kayıt ve form gönderilerini engellemek için gereklidir.