Bilgi bankası
Bilgi Bankası
ANDON
Gönderen Bilgi Bankası on 26 February 2014 11:06 AM

ANDON

Andon Pano; Üretim sisteminin mevcut durumu hakkında bilgi vererek, ekip üyelerini yaklaşan problemler hakkında uyaran, genellikle ışıklandırılmış ve üretim alanında baş seviyesinin üstüne yerleştirilen, bir görsel kontrol cihazıdır.

İşletmenin imalat maliyetlerini görebilmesi ve en aza indirebilmesi için geliştirilmiş yazılım destekli elektronik bir sistemdir. Andon ilk başlarda lambalar, ışıklı kolonlar şeklinde kullanılmaya başlanmış, daha sonra lamba grupları, lambalı panolar haline dönüşmüş. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte ledli, dijital panolar olarak yaygınlaşmıştır. PC PLC teknolojisindeki gelişmeyle birlikte bu panolar sadece bir sinyal aracı olarak kalmamış, komple görsel yönetim aracı, proses kontrol aracına dönüşmüştür. Trex DCAS Andon panolarında, LCD/Plazma TV kullandığı için TV üzerindeki tüm bilgiler, yazılar, grafikler anlık değiştirilebilir. Bir TV bir den fazla alt bölüme (hatta) ayrılabilir. Ekranda görüntüler değişebilir, birçok faklı bilgi gösterilebilir. 

Trex DCAS Andon Panoları, bilgilendirme, uyarma ya da yönlendirme amaçlı da kullanılabilir (Afiyet Olsun, Hoş geldiniz, İş Emniyeti Uyarıları, Doğum günü kutlamaları vs.)

• Makinelerin ve hatların üretim hız bilgileri anlık olarak izlenebilir.
• Duruş halindeki makinelerin durma nedenleri izlenebilir.
• Performans, kalite, OEE, randıman gibi değerler izlenebilir.
• Kapasite kullanım oranları, doluluk oranları izlenebilir.
• Veri tabanında oluşan herhangi bir bilgi, TCP/IP protokolü üzerinden trex DCAS Andon panolara yansıtılabilir.

Visual OEE: Firma içinde üretim ortamında sistemden alınan OEE, üretim miktarları, iş emri karşılama yüzdeleri, duruş zamanları, performans değerleri gibi önemli kriterlerin digital pano da gösterilmesidir.

(9 oy)
Bu makale yararlı
Bu makale yararlı değil

Yorumlar (0)
Yorum gönder
 
 
Tam İsim:
E-Posta:
Yorumlar:
CAPTCHA Doğrulama 
 
Lütfen resimde gördüğünüz karakterleri aşağıdaki kutucuğa girin. Bu otomatik kayıt ve form gönderilerini engellemek için gereklidir.