Bilgi bankası
Bilgi Bankası
Logo Ürünleri Register esnasında Network Map Drive (Ağ Sürücüsü) Erişim Sorunu
Gönderen Murat Vezir on 07 August 2015 06:38 PM

Windows 7 ve üzeri işletim sistemlerinde network map drive (network sürücüsü) administrator (yönetici) olarak erişimde kısıtlamalar yaşamaktadır.

Örn : \\Server\TigerEnt Dizini içerisinde Logo Seti Kurulu durumda olsun.

Biz bu paylaşılan dosyayı ağ sürücüsü olarak L:\ diye bağlamış olalım.

Başlat, Komut İstemi sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır dediğimizde, komut satırına l: yazıp enter basınca Sistem belirtilen sürücüyü bulamıyor hatasını alırız.

register.bat dosyası yönetici yetkilerinde çalışması gereken bir dosyadır. Bu nedenle bizim administrator kullanıcısı için network drive erişme yetkisi vermemiz gerekmekte.

Bu işlem için ilk olarak UAC (Kullanıcı Hesap Denetimi) kapatmamız gerekmekte. Denetim Masası altında Kullanıcı hesapları daha sonra Kullanıcı Hesap Denetim ayarlarını değiştire tıklayıp gelen ekrandan denetim ayarını hiçbir zamana düşürmemiz gerekmekte.

Ekte yer alan zip dosyasını indirip içerisinden çıkan enablelinkedconnections.reg dosyasına çift tıklayıp onay vermemiz gerekmekte. Makinemizi restart ettikten sonra artık ilgili sorunun çözüldüğünü görebileceğiz.

Ek: enablelinkedconnections 

(7 oy)
Bu makale yararlı
Bu makale yararlı değil

Yorumlar (0)
Yorum gönder
 
 
Tam İsim:
E-Posta:
Yorumlar:
CAPTCHA Doğrulama 
 
Lütfen resimde gördüğünüz karakterleri aşağıdaki kutucuğa girin. Bu otomatik kayıt ve form gönderilerini engellemek için gereklidir.