Bilgi bankası
Bilgi Bankası
Rapor ve Formlarda Barkod Basımı
Gönderen Didem Tülü on 30 December 2013 04:19 PM

RAPOR VE FORMLARDA BARKOD BASIMI

Rapor ve formlarda yapılan eklentilerle rapor ve formların içerisinde doğrudan barkodların bastırılabilmesi sağlanmıstır. Barkodların formlar ve raporlar üzerine basılması sağlanarak istenirse form ya da rapor çıktısı üzerinden barkod okuyucu ile malzemelere erisebilmek mümkün olabilmektedir.

Barkod ikonu farenin sol tusu ile isaretlendikten sonra, form ya da rapor üzerinde alanın çıkması istenen kısım isaretlenerek alanın olusması sağlanır.

İlgili alan çift tıklanarak alanın seçeneklerine ulasılabilir.

 

Barkod tipi alanı kullanılarak mevcut barkod tipi seçeneklerinden uygun olan bir tanesi seçilerek uygun barkod tipine göre baskı alınabilmesi sağlanabilir.

Farklı uzunluklardaki barkodlar aynı anda forma ya da rapora yazdırılacaksa değisik uzunlukları destekleyen Barkod tipi : Code128, Code 128 set : Code B tercih edilebilir.
Kod Tipi kısmından; sabit bir bilgi yazdırılacaksa Sabit, istenilen bilgiye göre Standart alan ya kullanıcı tanımlı alan seçilebilir.

Örnek olarak standart alanlardan “Satır barkodu” alanı seçilmistir. Barkod tipi, Code128 olarak belirtilmistir.

Yapılan bu tanımla faturanın malzeme satırında malzeme barkodunun yazdırılabilmesi sağlanmıstır.

Barkod yüksekliği arttırılmıs ve kodun da yazılması sağlanmıs örnek asağıda yer almaktadır.

Benzer tanımlamalar raporlarda da kullanılarak raporlarda da barkodların bastırılabilmesi sağlanmıstır. Örnek olarak malzeme hareketleri raporunda satır barkodu alanı bastırılmıstır.

Barkod tanımları detay bilgileri; Ek kod kullanılacak ise (kontrol karakteri kullanılacak ise) ek kod tipi sabit / standart alan ya da kullanıcı tanımlı alan olarak seçilebilir.
Barkod tanım penceresinin “Görünüm” kısmından barkodun genel görünümü düzenlenebilmektedir.

Bar rengi : yazdırılacak çubukların renkleri belirlenebilmektedir.
Arkaplan rengi : Barkodun arka plan rengi belirtilebilmektedir.

Kodu gizle : Barkod çubuklarının alt kısmında ilgili sayının / kodunun yazılıp yazılmayacağı.Kodu gizle isaretli ise barkod çubuklarının alt kısmında kodlar yer almayacaktır.
Dik Kullan : Barkod çubuklarının dik yazdırılabilmesi sağlanır
Genislik : Basılacak barkod genisliği belirtilir.

 

 

(5 oy)
Bu makale yararlı
Bu makale yararlı değil

Yorumlar (0)
Yorum gönder
 
 
Tam İsim:
E-Posta:
Yorumlar:
CAPTCHA Doğrulama 
 
Lütfen resimde gördüğünüz karakterleri aşağıdaki kutucuğa girin. Bu otomatik kayıt ve form gönderilerini engellemek için gereklidir.