Bilgi bankası
Bilgi Bankası: Logo Ürünleri
Sipariş KDV Güncelleme
Gönderen Didem Tülü on 31 December 2013 03:26 PM

Satış Dağıtım ve Satınalma Siparişlerinde KDV Güncelleme

Satış dağıtım ve satınalma siparişlerinde İşlemler menüsü altına yeni eklenen Sipariş KDV güncelleme özelliği ile, KDV oranı değisen malzemelere girilen siparişlerin yeni KDV oranına göre hesaplanması sağlanmakta, ve varsa bu siparişlerde uygulanan kampanyaların da yeni KDV oranına göre yeniden uygulanması sağlanmaktadır.

Siparis fisi ve kampanyadaki uygulamayı bir örnekle anlatırsak.
Satıs KDV oranı %18 olan KOLTUK.015 kodlu malzeme için satış sipariş fişi kesilmis, bu sipariş fişinde birim fiyat 500 TL olarak girildiğinden 500+ KDV %18 = 590 TL’lik bir tutar oluşmuştur. Bu malzeme için hazırlanan kampanya kartında eğer KDV oranı %18 ise %10 indirim yapılacağı, eğer KDV oranı %8 ise %5 indirim yapılacağı belirtilmiştir.

Bu kampanya da uygulandıktan sonra satış sipariş fişinin görüntüsü aşağıdaki gibi oluşmuştur:

Sipariş fişi kaydedildikten sonra malzeme kartındaki KDV oranı %18 yerine %8 olarak değiştirilmiştir. KDV oranı değişikliği sonrasında Satış Dağıtım \ İşlemler \ altında yer alan Satış Siparişlerinde KDV güncelleme işlemi çalıştırılmıştır.

Açılan pencerede istenilen filtrelerle düzenleme yapıldıktan sonra işlem başlatılmıştır.

İşlem sonrasında satış sipariş fişi aşağıda görüleceği şekilde güncellenmistir. KDV oranı 18 yerine 8 olarak değişmiş ve fiş yeni orana göre yeniden hesaplanmış;
kampanya güncellemesi yapılmış ve yeni durumu uygun kampanya uygulanması sağlanmıştır.

 

(4 oy)
Bu makale yararlı
Bu makale yararlı değil

Yorumlar (0)
Yorum gönder
 
 
Tam İsim:
E-Posta:
Yorumlar:
CAPTCHA Doğrulama 
 
Lütfen resimde gördüğünüz karakterleri aşağıdaki kutucuğa girin. Bu otomatik kayıt ve form gönderilerini engellemek için gereklidir.