Bilgi bankası
Bilgi Bankası
E-fatura Satır-İrsaliye Eşleştirme Nasıl Yapılır?
Gönderen Ceyda Celiloğlu on 20 June 2016 10:28 AM

E-fatura Satır-İrsaliye Eşleştirme İşlem Adımları;

 

     Logo’da irsaliyesi bulunan bir faturayı Connect'te fatura eşleme ile Logo’ya alacaksak Satır-İrsaliye Eşleme seçeneği ile ilgili irsaliye fatura bağlantısını kurabiliriz. Bunun için yapılması gereken parametrik işlemler var;

Öncelikle Connect'te Doküman Parametreleri-- E-fatura--’Fatura Kaydedilirken Satır-İrsaliye eşleşmesi kontrolü yapılacak’ seçeneğini aktif hale getiriyoruz.

     Logo’dan Ticari Sistem Parametreleri--E-Fatura İrsaliye Eşleştirmesi--Kullanıcı Uyarılacak seçeneğini seçiyoruz.

     Gerekli parametrik seçimler yapıldıktan sonra, Connectte ilgili faturanın üzerine gelip sağ klik kaydet işlemi ile fatura eşleme işlemimizi yapıyoruz, bu işlemden sonra irsaliye eşleme ekranı açar burada ilgili irsaliye önümüze gelir. İrsaliyeyi manuel seçmek isterseniz ilgili faturanın üzerinde sağ klik Satır-İrsaliye Eşleme seçeneği ile de irsaliyeyi bağlayabilirsiniz.

 

     Burada dikkat edilmesi gereken eşleşme sırasında faturaya ait irsaliyeyi irsaliye numarasına istinaden çekmektedir. İrsaliye numarasını belge no da takip ediyorsanız eşleşme sağlayamazsınız.

(6 oy)
Bu makale yararlı
Bu makale yararlı değil

Yorumlar (0)
Yorum gönder
 
 
Tam İsim:
E-Posta:
Yorumlar:
CAPTCHA Doğrulama 
 
Lütfen resimde gördüğünüz karakterleri aşağıdaki kutucuğa girin. Bu otomatik kayıt ve form gönderilerini engellemek için gereklidir.