Bilgi bankası
Bilgi Bankası
Ticari Sistem Üzerinden Fatura ve E-arşiv Fatura Gönderme Işlemleri
Gönderen Mustafa Erhan on 28 June 2016 02:42 PM

 2.39.00.00 sürümünde, oluşturulan e-Fatura ve e-Arşiv faturalarının LogoConnect uygulamasına giriş yapmadan Ticari sistem üzerinden    gönderilebilmesi için e-Devlet menüsü eklenmiştir.

E-Fatura1

- e-Devlet menüsü sadece LogoConnect üzerinden yapılan e-fatura ve e-arşiv gönder işlemlerinin hızlıca uygulama üzerinden yapılabilmesine olanak sağlamakta olup LogoConnect alt yapısı üzerinden çalışmaktadır. 
e-Devlet menüsü altındaki e-Fatura Gönder, Gelen E-Faturalar , e-Arşiv Gönder modüllerini kullanabilmek için;   
- LogoConnect uygulamasının ilgili terminalde çalışıyor olması aynı şekilde LogoConnect çalışma alanında e-Fatura ve e-Arşiv gönderme işlemleri ile ilgili ayarların yapılmış olaması gerekmektedir. 
- e-Devlet menüsü altındaki işlemler LogoConnect uygulaması ile birebir entegre çalışmaktadır, LogoConnect üzerindeki yapılandırma ayarları yapılmadan Ticari sistem üzerinden bu özelliklerin kullanımı mümkün değildir.

- LogoConnect’deki e-Fatura, e-Arşiv göndermek için gerekli ayarlara ek olarak Ticari sistem’de sadece SYS’deki Kuruluş Bilgileri altında bulunan LogoConnect Kullanıcı Girişi seçeneği altındaki LogoConnect kullanıcı bilgilerinin girilmiş olması gerekmektedir.

E-Fatura2

- Program kataloğu altındaki Register.bat çalıştırılarak LBSCONNLIB.dll ve LDXCComApi.dll dosyalarının ilgili terminalde register edilmiş olması gerekir.

E-Fatura3

- LogoConnect kataloğu altındaki ’deki LCSetup.exe çalıştırılarak LogoConnect ve Ticari Sistem için program folder ve data folder adres bilgilerinin doğruluğu kontrol edilmelidir.  

E-Fatura4

E-Fatura Gönder 
E-Fatura gönder seçeneğine basıldığında LogoConnect uygulmasına Sistem işletmeninde (SYS) belirtilen kullanıcı ile login olunarak LogoConnect e-Fatura gönder penceresinin Ticari sistem üzerinden açılmasını ve e-Fatura gönderme işleminin hızlıca yapılabilmesine olanak sağlanır. 

E-Fatura5

Gelen E-Faturalar 
Gelen E-Faturalar seçeneğine tıklandığında LogoConnect uygulamasındaki gelen e-Fatura penceresinin uygulama üzerinden açılması ve gelen e-faturalar ile ilgili işlemleri hızlıca yapılabilmesine olanak sağlanır.

E-Fatura6

E-Arşiv Gönder 
E-Arşiv Gönder seçeneğine tıklandığında LogoConnect e-Arşiv gönder penceresinin Ticari sistem üzerinden açılmasını ve e-Arşiv gönderme işleminin hızlıca uygulama üzerinden yapılabilmesine olanak sağlanır.

  E-Fatura7

 

(5 oy)
Bu makale yararlı
Bu makale yararlı değil

Yorumlar (0)
Yorum gönder
 
 
Tam İsim:
E-Posta:
Yorumlar:
CAPTCHA Doğrulama 
 
Lütfen resimde gördüğünüz karakterleri aşağıdaki kutucuğa girin. Bu otomatik kayıt ve form gönderilerini engellemek için gereklidir.