RSS Beslemesi
Haberler
Oct
26

Sayın İlgililer,

 
2016 Ekim ayı itibari ile Bakanlar Kurulu'nun almış olduğu karar (Resmi gazete 2016/9154) doğrultusunda saatlerin geri alınması uygulamasına son verilmiş olup, tüm yıl boyunca yaz saati uygulanması kullanılmasına karar verilmiştir. Bu nedenle 30 Ekim 2016 Pazar günü saat 04.00’ te saatlerimizin 1 saat geri alınmaması gerekmektedir.  

Tüm yıl boyunca yaz saati uygulamasının kullanılmaya devam edilmesi ile birlikte saat dilimi olarak GMT+2 yerine GMT+3 zaman dilimi kullanılmaya başlanacaktır.
Bu neden ile E-Defter imzalama işlemlerinde kullandığımız Java - Time Zone (TZ) bilgisi bu değişikliğe uyumlu hale getirilmelidir.
Türkiye için değişen Time Zone değişiklik tarihi Java update’lerine yansımadığı için, Java’da Time Zone değişikliğinin manuel yapılması gerekmektedir.

 
Time – Zone değişikliği için aşağıdaki işlem adımları sırası ile yapılmalıdır;
 
1-      Sistemdeki bütün Java uygulamaları kapatınız.
 
2-      Ftp adresimizden Logo_JavaTimeZoneUpdate.rar dosyasını indiriniz.
 
 
3-      Logo_JavaTimeZoneUpdate.rar içerisinden çıkan tüm dosyaları kullanılan Java sürümünün bulunduğu klasöre kopyalayınız.
 
   
 
 
     
 
 
4-      Kopyaladığınız dosyalar arasındaki JavaTimeZoneUpdate.bat dosyasını yönetici olarak başlatınız.
 
    
 
 
Not: Bilgisayarınızda birden fazla Java sürümü kullanılıyor ise her bir java sürümünün dosyalarının bulunduğu klasöre, Logo_JavaTimeZoneUpdate.rar klasöründen çıkartığınız dosyaları kopyalayıp JavaTimeZoneUpdate.bat dosyasının yönetici olarak başlatmanız yeterli olacaktır.
 
   
 
 
Ek Bilgiler:
 
Windows güncellemelerinin (Bu güncellemeler 30 Ekim 2016 Pazar günü saat 04.00’te saatlerimizin 1 saat geri alınmamasını ve GMT+3  değişikliğinin otomatik yapılmasını sağlar.) yapılmaması durumunda 30 Ekim 2016 Pazar günü saat 04:00'te bilgisayar, sunucu gibi işletim sistemi barındıran cihazlar otomatik olarak saatlerini 1 saat geri alacaktır. E-imza süreçlerinizin olumsuz etkilenmemesi için kullanıcı ve sunucu sistemlerinizde gerekli güncellemelerin yapılması önemle duyurulur.
 
Windows Update ayarlarınız otomatik durumunda ise gerekli güncellemeler otomatik alınacaktır.  
 
Gerekli güncelleme dosyalarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz;

http://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=3192321

Java ilgili link;

Java Time Zone Update versiyonu için link: 
 
Java timezone update işlemi için link:
 
Not: Bu duyuru J-guar ve Delphi (ERP) ürün aileleri için geçerlidir.
 
Saygılarımızla,

Yorumlar (0)
Yorum gönder
 
 
Tam İsim:
E-Posta:
Yorumlar:
CAPTCHA Doğrulama 
 
Lütfen resimde gördüğünüz karakterleri aşağıdaki kutucuğa girin. Bu otomatik kayıt ve form gönderilerini engellemek için gereklidir.