RSS Beslemesi
Haberler
Apr
10

2019/Ocak döneminden başlamak üzere aylık dönemler halinde ve aynı sürede (İlgili olduğu ayı takip eden üçüncü ayın son gününe kadar) Berat dosyalarının yanı sıra Defter Raporu Beratının da Gelirler İdaresi Başkanlığı’na gönderilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda Defter Raporu Beratının oluşturulması ve gönderilmesi ile ilgili geliştirmeler 2.56.00.00 versiyonu ile beraber kullanıma sunulmuştur.
 
Defter Raporu Beratı ayrı bir berat türü olduğu için diğer berat dosyalarıyla beraber gönderilmesi gerektiğinden, mutlaka 2.56.00.00 ve üzeri sürümlerde defter oluşturma süreçleri takip edilmelidir. Bu nedenle 20 Nisan 2019 tarihi itibari ile 2.56.00.00 versiyon öncesi e-defter uygulamasını kullanan firmalarda e-defter uygulamasına giriş sırasında aşağıdaki uyarı mesajı ile güncel sürüm kontrolü yapılmaya başlanacaktır.
 
"Son Tebliğlere Uygun Logo e-Defter Uygulamasını Yüklemeniz Gerekmektedir. Logo e-Defter Uygulaması Kapatılacaktır!"
 
 
Not: Güncel sürüm kontrolü defter dönemlerinden bağımsız bir kontrol olup, 2018/Aralık dönemine ait defterler için de aynı durum sözkonusudur. 2.56 ve üzeri sürümlere geçmemiş kullanıcılarımızın  20 Nisan 2019 tarihine kadar 2018/Aralık defterlerini oluşturmaları gerekmektedir.
 
Saygılarımızla,

Pronic Yazılım


Yorumlar (0)
Yorum gönder
 
 
Tam İsim:
E-Posta:
Yorumlar:
CAPTCHA Doğrulama 
 
Lütfen resimde gördüğünüz karakterleri aşağıdaki kutucuğa girin. Bu otomatik kayıt ve form gönderilerini engellemek için gereklidir.